Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αγία Βενεδίκτη (Edith Stein)

Στις 9 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της παρθενομάρτυρας Αγίας Θηρεσίας-Βενεδίκτης, κατά κόσμον Edith Stein, η αγιωνυμία της οποίας έγινε από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ το 1998. Η Edith Stein γεννήθηκε στη Breslavia στις 12 Οκτωβρίου 1891 από εβραίους γονείς. Στα 14 χρόνια της έγινε άθεη και άρχισε να μελετά φιλοσοφία κοντά στον μεγάλο φιλόσοφο Edmund Husserl.
Το 1921 μεταστράφηκε στην Καθολική Εκκλησία και βαφτίστηκε, ενώ δίδασκε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο και το 1933 αποφάσισε να ενταχθεί στο μοναχικό τάγμα των Καρμηλιτισσών.
Το έτος 1942 τη συνέλαβε η Γκεστάπο και τη μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου στις 9 Αυγούστου την σκότωσαν με άλλους κρατούμενους στους θαλάμους αερίων.
Το 1999 ανακηρύχτηκε προστάτισσα της Ευρώπης, μαζί με την αγ. Βριγκίτη της Σουηδίας και την αγ. Αικατερίνη της Σιέννας, καθώς και διδάσκαλος της Εκκλησίας.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos