Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΚΕΛΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Η αρχαιότερη αναφορά για το μαρτύριο των αγίων Μαρκελλίνου και Πέτρου είναι του Πάπα Δάμασου του Α’ ο οποίος συνέλεξε τις πληροφορίες απευθείας από τον δήμιο αυτών των μαρτύρων. Σύμφωνα με τον Πάπα ήταν απόφαση του δικαστή ο Μαρκελλίνος και ο Πέτρος να θανατωθούν δια αποκεφαλισμού στην καρδιά ενός πυκνού δάσους ώστε να μην ανακαλυφθούν ποτέ οι τάφοι τους.

Λέγεται ότι οι δύο μελλοθάνατοι έκτισαν με τα ίδια τους τα χέρια τους τάφους των. Αργότερα κάποια ευγενής κυρία με το όνομα Λουκίλλα που είχε μάθει για το περιστατικό έσπευσε να μεταφέρει τα σκηνώματα τους και να τα ενταφιάσει σε άλλον τόπο. Πράγματι, στο Martyrologium Hieronymianum επισημαίνεται ότι ο τάφος τους βρίσκεται στο τρίτο μίλι της Λαβικανής οδού συμπληρώνοντας πως ο Μαρκελλίνος ήταν πρεσβύτερος ενώ ο Πέτρος εξορκιστής.

Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ανήγειρε μεγαλόπρεπη βασιλική προς τιμήν τους. Ο Πάπας Βιγίλιος ενέταξε τα ονόματά τους στον Ρωμαϊκό Κανόνα.

(π.Γ.Π.)

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos