Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΟΡΒΕΡΤΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

OΆγιος Νορβέρτος γεννήθηκε το 1085 και πέθανε το 1134. Ήταν αρχιεπίσκοπος Μαγδεμβούργου και ακολουθώντας πιστά το πνεύμα του Πάπα Γρηγορίου 7ου έγινε ένας μεγάλος μεταρρυθμιστής. Στο Premontré στη Γαλλία ίδρυσε ένα νέο μοναχικό τάγμα (Ordinis Praemonstratensis).

Στη Γερμανία αποτελεί τον προστάτη Άγιο των εγκύων γυναικών. Αυτό το χαρακτηριστικό που του αποδόθηκε έχει σχέση με μια δεύτερη «πνευματική» γέννηση που αφορά τον ίδιο. Ύστερα από τριάντα χρόνια βίου αχαρακτήριστου από ηθικούς φραγμούς ή θρησκευτικές ανησυχίες ο Νορβέρτος μεταστράφηκε με έναν τρόπο όμοιο με εκείνο του Αποστόλου Παύλου. Έφιππος ήρθε σε επαφή με την καταστροφική μανία  μιας έντονης καταιγίδας. Όταν κτυπήθηκε από κεραυνό, έπεσε από το άλογό του, έχοντας χάσει -προσωρινά- το φως και την ακοή του ενώ το άλογό του τράπηκε σε φυγή. Είδε σε αυτό το γεγονός το χέρι του Θεού και εγκαταλείποντας την ανήθικη ζωή του εντάχθηκε στο τάγμα των Βενεδικτίνων Μοναχών ξεκινώντας το κήρυγμα σε Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα ακούραστα το ρόλο του ειρηνοποιού σε μια περίοδο σοβαρής πολιτικής και κοινωνικής διαμάχης. Για το λόγο αυτό ο Νορβέρτος αποκαλείται «άγγελος της ειρήνης».

Ο Νορβέρτος έγινε ουσιαστικά ένας πλανόδιος ιεροκήρυκας, δηλαδή ένας από εκείνους τους άνδρες που είχαν επιλέξει να συμμορφώσουν πλήρως το βίο τους με τον Χριστό, περιφερόμενος σε διάφορες περιοχές διδάσκοντας, με το παράδειγμα και με το λόγο του, ένα νέο πνευματικό τρόπο ζωής προσκαλώντας τους ανθρώπους να αποκοπούν από τις ματαιοδοξίες του κόσμου.

Αργότερα εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος του Μαγδεμβούργου και ο Πάπας Ονώριος Β’ επισφραγίζει αυτή την εκλογή. Από αυτή τη θέση ο Νορβέρτος θα επιδοθεί σε έναν αγώνα ευαγγελισμού των παγανιστικών λαών της ανατολικής Γερμανίας.

(π.Γ.Π.)

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos