Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Εορτολόγιο
  • 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΛΑΤΕΡΑΝΟ
Pin It

1

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΛΑΤΕΡΑΝΟ

Από τις αρχές του 4ου αιώνα, χάρη στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο παρατηρείται στη Ρώμη μια αρχιτεκτονική μεταβολή που αλλάζει την μέχρι τότε παραδοσιακή μορφή της. Ο ίδιος Αυτοκράτορας προβαίνει στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου Ιωάννου του Λατερανού κτίζοντας παράλληλα Βαφτιστήριο αλλά και την κατοικία των εκάστοτε επισκόπων της Ρώμης.
Ως ο Καθεδρικός Ναός της Ρώμης, ο Άγιος Ιωάννης του Λατερανό αποτελεί τη μητέρα όλων των εκκλησιών της πόλης και του κόσμου και γίνεται το σύμβολο πίστεως των χριστιανών των πρώτων αιώνων, οι οποίοι προκειμένου να ακούσουν το Λόγο του Θεού και να τελέσουν τα Ιερά Μυστήρια αισθάνονταν την ανάγκη συγκέντρωσης σε ένα μέρος κοινό αλλά και καθαγιασμένο, εγκαταλείποντας μια για πάντα τις κατακόμβες, τις ιδιωτικές οικίες αλλά και τον φόβο των διωγμών, αφού ο χριστιανισμός πλέον αναγνωριζόταν ως επιτρεπόμενη θρησκεία.

(π.Γ.Π.)

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos