Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

15 ΜΑΪΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

Γεννημένος στη Μαδρίτη μεταξύ του 1070 και 1080 άφησε νεότατος το πατρικό του σπίτι για να ασχοληθεί με τη γεωργία, αφού από πολύ μικρός έχασε τον πατέρα του. Χάρη στη αφοσίωση και το μεράκι του τα χωράφια που μέχρι τότε δεν απέδιδαν ικανοποιητική σοδιά άρχισαν να παράγουν αρκετό καρπό.
Παρόλη τη σκληρή εργασία του δεν παρέλειπε να συμμετέχει καθημερινά στη Θεία Ευχαριστία και να προσεύχεται συχνότατα κατά τη διάρκεια της ημέρας τόσο που μερικοί ζηλότυποι συνάδελφοί του τον κατηγόρησαν πως παρέλειπε την εργασία του. Έτσι το αφεντικό του άρχισε να παρακολουθεί προσεκτικά τον Ισίδωρο για να μάθει εάν πράγματι είναι οκνηρός ή αμελεί την εργασία του χάριν της προσευχής.
Τελικά θα διαπιστώσει τον τίμιο χαρακτήρα του εργάτη του και την υπεροχή της ποσότητας των καρπών της συγκομιδής του Ισιδώρου η οποία δεν δύναται να εξηγηθεί μονάχα από την αφοσίωσή του. Ο Θεός προφανώς ευλογούσε τον κόπο του Ισιδώρου και πλήθαινε τους καρπούς της εργασίας του.
Παντρεύτηκε με μια νεαρή ονόματι Μαρία και παρότι φτωχοί επιδόθηκαν σε ένα αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο. Κανείς που χτυπούσε την πόρτα τους ζητώντας βοήθεια δεν έφευγε με άδεια χέρια. Πέθανε στις 15 Μαΐου 1130 και αγιοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 1622 από τον Πάπα Γρηγόριο 15
ο.

(π.Γ.Π.) 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos