Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Μύκονος
  • Ο καλός ποιμήν, ο στοργικός πατέρας, ο διδάσκαλος και Φίλος
Pin It

Ο Χριστός, η Παναγία και ο Άγιος Νικόλαος να σας συνοδεύουν
στην μελλοντική σας ζωή και διακονία.

naxos_2012_155.jpg

Ο π. Πέτρος Μεταλλινός, από το Κλίβελαντ του Οχάιο της Αμερικής, ιερέας της εκεί Ορθοδόξου Εκκλησίας, με καταγωγή από την Τήνο την οποία επισκέπτεται τακτικά, έγραψε επιστολή στο ΦΒ προς τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο Πρίντεζη, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του αντικαταστάτου του στην ποίμανση της εκκλησιαστικής επαρχίας του, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Γράφει στην επιστολή ο π. Πέτρος:

Προς τον Καθολικόν Αρχιεπίσκοπον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου, Μυκόνου
κ. κ. Νικόλαον

Σεβασμιώτατε,
Σήμερα όλος ο ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμον πλήρωμα του λαού της Επισκοπικής επαρχίας σας, αλλά και όλος ο λαός της Τήνου με αισθήματα σεβασμού, αγάπης και ευγνωμοσύνης, εύχονται όπως ο Χριστός, η Παναγία και ο Άγιος Νικόλαος σας συνοδεύουν στην μελλοντική σας ζωή και διακονία.
Επί 27 ολόκληρα χρόνια υπήρξατε ως επίσκοπος αλλά περισσότερο ως Άνθρωπος του Θεού, ο καλός ποιμήν, ο στοργικός πατέρας, ο διδάσκαλος και Φίλος όλων των συμπατριωτών μου.
Καθ' όλην την διακονία σας συμμετήχατε στις χαρές και στις λύπες, στους πόνους και τις ευτυχίες των συνανθρώπων μας.

Εύχομαι όπως ο διάδοχός σας βαδίζει τον δρόμο της αγάπης και της ενότητος, όπως εσείς τον χαράξατε και τον βαδίσατε προς δόξα Θεού, προς το καλό του νησιού μας και προς ψυχικό όφελος όλων των συμπολιτών μας.

Εύχομαι επίσης ο Δωτήρ παντός αγαθού, δια πρεσβειών της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου, να μας αξιώσει να βρεθούμε στην αυλή του σπιτιού μου και να ανταλλάξομε το φιλί της παντοτινής φιλίας και αγάπης γευόμενοι τον καφέ της χαράς.

Εις πολλά έτη Δέσποτα

Ευσεβάστως,
Πατήρ Πέτρος Μεταλλινός

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος