Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το γεύμα του Πάπα με τους φτωχούς. Οικογενειακές στιγμές

Μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, στην οποία ο Πάπας βρίσκεται στο κέντρο με τους φτωχούς, αγαπημένους και αγκαλιασμένους. Ο Carlo Santoro της Κοινότητας του Sant' Egidioτο περιγράφει, λέγοντας πως η Αίθουσα Paul VI, στο τέλος  της χθεσινής Θεομητορικής προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, μεταμορφώθηκε, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Φτωχών, σε ένα μεγάλο εστιατόριο που καλωσόριζε  όλους

«Σας καλωσορίζω: σας ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ. Ελπίζω ο Κύριος να μας ευλογεί όλους σήμερα: Είθε ο Θεός να μας ευλογεί όλους σε αυτή τη συγκέντρωση φίλων φίλων, σε αυτό το γεύμα, και στις οικογένειές σας. Είθε ο Κύριος να ευλογεί όλους. Ευχαριστώ και καλή όρεξη».

Αυτές είναι οι ευχές που έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος, εισερχόμενος στην Αίθουσα Paul VI γύρω στις 12.20 μ.μ, όπου έγινε αυτή τη χρονιά  το ετήσιο γεύμα με την ευκαιρία της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φτωχών.

Πενήντα εθελοντές από ρωμαϊκές ενορίες  εξυπηρέτησαν 150 τραπέζια που δημιουργήθηκαν για τους 1.500 φτωχούς  που προέρχονταν από τις εκκλησιαστικές επαρχίες του Lazio, καθώς και από διάφορες εκκλησιαστικές επαρχίες της Ιταλίας και συνοδεύονταν από ενώσεις εθελοντών. Το μενού αποτελείτο από: λαζάνια, κοτόπουλα με μανιτάρια, πατάτες, επιδόρπια, φρούτα και καφέ, όλα αυτά τα πρόσφερε  η Roma Cares.

Να αντιδράσουμε στον πολιτισμό  των απορριπτομένων Αντιμετωπίζοντας τον πολιτισμό των ξεχασμένων

«Η αίθουσα Paul VI μετατράπηκε σε ένα μεγάλο εστιατόριο». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Carlo Santoro της Κοινότητας του Sant' Egidio περιγράφει το μεσημεριανό γεύμα του Πάπα μεταξύ των προσφύγων, των άστεγων, των οικογενειών Ρομά, των άρρωστων και των αναπήρων. "Εδώ αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, προστατεύονται και αγαπιούνται και η δέσμευσή μας είναι ποτέ να μην να νιώσουν απορριπτόμενοι", λέει τονίζοντας επίσης πως όλοι αισθάνονται τον Πάπα Φραγκίσκο «κοντά τους  και φίλο τους»

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos