Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΤΑTΡΟΠΗΣ και άλλες αηδίες…

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε στην κατοικία του στην Casa Santa Martha μια γνωστή Αγγλικανή, την Jayne Ozanne, που κάνει αγώνα κατά της “θεραπείας μετατροπής”. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη “θεραπεία” που υπόσχεται να κάνει Χριστιανούς ομοφυλόφιλους να αλλάξουν σεξουαλικές προτιμήσεις… Η Jayne παρουσίασε στον Φραγκίσκο το βιβλίο της “ In Just Love “ όπου καταγράφει την προσωπική της εμπειρία ως γκέι Χριστιανή και τις συνέπειες που είχε πάνω της η “θεραπεία” Τού είπε ότι μεγάλωσε ως Αγγλικανή σε μια Εκκλησία που τής έλεγε ότι δε θα γίνει ποτέ σύζυγος, γι αυτό έπρεπε “να θεραπευθεί” ώστε να γίνει στρέιτ Την ίδια, η “θεραπεία” αυτή οδήγησε στο νοσοκομείο και σε κοινωνικό αποκλεισμό από πολλούς συντηρητικούς Χριστιανούς, αλλά έχει γνωρίσει πολλούς νέους ανθρώπους που, εξαιτίας της “θεραπείας” σκέφτονταν την αυτοκτονία !
Η Jayne είπε στον Ποντίφικα ότι προσεύχεται “για όλους τους ανθρώπους, ώστε να καταλάβουν ότι όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, όπως ακριβώς είμαστε” και εκείνος της απάντησε “ Σε παρακαλώ να προσευχηθείς για μένα όπως κι εγώ θα προσευχηθώ για σένα “
Σε δηλώσεις της στο The Tablet δήλωσε ενθουσιασμένη από τη συνάντηση με τον Πάπα και την πρωτόγνωρη εμπειρία που αισθάνθηκε παρακολουθώντας την πρωινή θεία λειτουργία του Πάπα στην Santa Martha. “ Δε θα το ξεχάσω ποτέ τη θέρμη της συνάντησή μας, την καλοσύνη και τη φιλικότητά του, που αποδεικνύουν τι είδους ποιμένας είναι στην πραγματικότητα ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από την αγγλόφωνη εφημερίδα The Tablet
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos