Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας επέστρεψε στη Ρώμη από τη Ρουμανία

Στο Sibiu, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Klaus Werner Iohannis και η σύζυγός του, με τους οποίους μίλησε ιδιωτικά ο Πάπας,  τον υποδέχτηκαν στην είσοδο του VIP lounge του αεροδρομίου. Η αδιάκοπη βροχή που έπεφτε λίγα λεπτά πριν  σταμάτησε επιτρέποντάς του να χαιρετήσει το πλήθος που  κατά μήκος της διαδρομής στην επιβίβαση, ήθελαν να τον αγκαλιάσουν για άλλη μια φορά επαναλαμβάνοντας το όνομά του δυνατά.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σταμάτησε περισσότερο από μία φορά για να λάβει λουλούδια και να ευλογήσει μερικά παιδιά. Στη συνέχεια, χαιρέτησε την Guard of Honor και τους πολιτικούς και θρησκευτικούς εκπροσώπους πριν από την επιβίβαση.

Το αεροσκάφος της ρουμανικής εταιρείας Tarom απογειώθηκε στις 5.43 μ.μ. (4.43 μ.μ. στην Ιταλία) και μετά από πτήση μια ώρα και μισή  έφτασε στη Ρώμη στις 18.11. Πριν επιστρέψει στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος  πήγε στη Βασιλική της Santa Maria Maggiore, όπως συνηθίζει, για να προσευχηθεί πριν από την Αειπάρθενο Θεοτόκο  με φέρνει τον τίτλο «Salus populi Romani» (Σωτηρία του Ρωμαϊκού λαού) και να την ευχαριστήσει για την επιτυχία αυτού του έντονου αποστολικού ταξιδιού στη Ρουμανία.

"Έχω συναντήσει τόσους πολλούς ανθρώπους, για να φτιάξω μια γέφυρα ανάμεσα στην καρδιά μου και τη δική σας. Και τώρα έρχομαι σπίτι και έρχομαι εμπλουτισμένος": αυτά είναι τα λόγια του αποχαιρετισμού που προφέρονται σήμερα το απόγευμα στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Blaj με την κοινότητα των Ρομά και ιδανικά στις πολυάριθμες και ποικίλες πραγματικότητες με τις οποίες ο Ποντίφικας ήρθε σε επαφή σε αυτό το έντονο ταξίδι, μέσω του ρουμανικού έθνους, με μια οικουμενική και έντονα αναφορά προς την Παναγία.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos