Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

«Μηδενική ανοχή» είναι η επίσημη θέση της Καθολικής Εκκλησίας, τουλάχιστον  τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα επί Πάπα Φραγκίσκου, απέναντι στα φαινόμενα εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκων αλλά κι ενηλίκων που αποδίδονται σε εκκλησιαστικά πρόσωπα, ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ 

Κάποια εγκλήματα έχουν παραγραφεί σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν σε διάφορες χώρες, αλλά δεν παύουν να είναι εγκλήματα απέναντι στον Θεό αλλά και τον εκκλησιαστικό νόμο. Ούτε η προχωρημένη, πλέον, ηλικία κάποιων υπευθύνων μπορεί να αποτελεί άλλοθι ατιμωρησίας από την Εκκλησία : γιατί τα θύματα τους πρέπει να βρουν την ηθική δικαίωση που δικαιούνται

Με αυτή τη συλλογιστική, πλέον, λίγες μέρες πριν τη συνάντηση των Προέδρων όλων των Συνόδων Ιεραρχίας ανά τον κόσμο με τον Πάπα, στο Βατικανό ( 22 - 24 / 2)  με θέμα « Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ » ανακοινώθηκε το Σάββατο η εκδίωξη από το σώμα της Εκκλησίας του 88χρονου, πρώην καρδινάλιου και επίτιμου Αρχιεπισκόπου της Ουάσιγκτον Theodore Edgar Mc Carrick, ο οποίος λογίζεται πλέον ως απλός λαϊκός. Η απόφαση της Συνόδου για τη Διδασκαλία της Πίστης, που επικυρώθηκε από τον Πάπα, δεν επιδέχεται έφεση.  

Ο πρώην υψηλός αξιωματούχος θεωρήθηκε ένοχος για επανειλημμένη κατάχρηση εξουσίας και παραβίασης της 6ης από τις 10 εντολές, κατά ανηλίκων και ενηλίκων ( ως ιερωμένος και επίσκοπος αργότερα ) 

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη βαριά ποινή ανακοινώθηκε πρόσφατα για πρώην ιερωμένο της Χιλής ( όπου ζητήθηκαν και οι παραιτήσεις όλων των Επισκόπων της χώρας που δεν απότρεψαν τις τραγικές συνέπειες της δράσης του…) ενώ πρόσφατες καταγγελίες κατά Ιεράρχη της Ινδίας, για κακοποίηση μοναχής, εξετάζονται με τη δέουσα προσοχή

Η κάθαρση από παρόμοια φαινόμενα, επί εποχής Φραγκίσκου, είναι πλέον ορατή.

Να τονισθεί ότι δε σχετίζεται με τις τυχόν «ερωτικές προτιμήσεις» του φερόμενου ως δράστη, αλλά με την αποδεδειγμένη εγκληματική πράξη κατά ανηλίκου, ανεξαρτήτως φύλου αλλά και την εκμετάλλευση ενηλίκου ατόμου σε ειδικές περιστάσεις ( π.χ. κατά   τη διάρκεια της εξομολόγησης ή εκμετάλλευσης ιεροσπουδαστών ή μοναζουσών από ιεραρχικά  ανώτερους )

Τραγικές περιπτώσεις, η απομόνωση των οποίων θα ισχυροποιήσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πιστών στην Εκκλησία μας. 
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος

 

         

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos