Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Ο νέος που δεν μπαίνει σε πορεία είναι ήδη γέρος»

Είναι το χαρακτηριστικό της νεολαίας να βρίσκεται σε πορεία προς κάτι:  στο δρόμο των ονείρων , των σχεδίων , των επιθυμιών, της αγάπης. Αυτό υπογράμμισε ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος  στο σύντομο μήνυμα που .που έστειλε το Σάββατο  20 Οκτωβρίου για να χαιρετήσει  τις εβδομήντα χιλιάδες συμμετέχοντες  στο 28ο προσκύνημα  των νέων από τη Χιλή  στο Προσκύνημα της Αγίας Θηρεσίας του los Andes. “Σας ευχαριστώ για τη μαρτυρία πίστης που δίνετε – τους Είπε στα ισπανικά – διότι ο νέος που δεν  μπαίνει σε πορεία  έχει γεράσει πολύ γρήγορα”.

 27 χιλιόμετρα με τα πόδια

Έφυγαν από το Chacabuco, οι προσκυνητές διέσχισαν 27 χιλιόμετρα με τα πόδια για να φθάσουν  στο Προσκύνημα  όπου έχει ταφεί  η σύγχρονή τους  Καρμελίτισσα  (1900-1920),  που έγινε η πρώτη Αγία της Χιλής.  “Έχτε βαδίσει πολύ – συνέχισε ο Ποντίφικας- συμμερίστηκε τη ζωή του Χριστού γι’ αυτό έγινε αγία». Από αυτό  η τελική πρόσκληση:  σ’ αυτά τα τριάντα χιλιόμετρα  που βαδίσατε, πολλά συνέβησαν  στο νου και στην καρδιά σας. Μη τα’ αφήστε να περάσουν,. Μη τα ξεχάσετε, πάρτε μας μαζί σας στο σπίτι σας , με τους φίλους σας  για να  ανθίσουν και να καρποφορήσουν”.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos