Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Να έχετε κουράγιο και εμπιστοσύνη στο μέλλον

Προχθές  22 Οκτωβρίου άρχισε  στο Νέο Δελχί, το πρώτο Εθνικό Συνέδριο της Ινδικής Καθολικής Νεολαίας. Σε ένα βίντεο μήνυμα, ο Ποντίφικας ενθαρρύνει όλους να κάνουν τη ζωή τους γόνιμη

"Κάνε τη ζωή σου γόνιμη προς όφελος όλων. Μην ξεχνάτε ότι η νεολαία είναι ένας πλούτος, φέρνει καρπούς. Έχετε το μέλλον και το παρόν στα χέρια σας. Προχωρείτε. Μην αποθαρρύνεστε ". Αυτές είναι οι φράσεις  που ο Πάπας Φράνσις απευθύνει στους συμμετέχοντες στην πρώτη Εθνική Διάσκεψη της Ινδικής Καθολικής Νεολαίας. Η συνάντηση, όπως αναφέρθηκε από τον οργανισμό Fides, ξεκίνησε προχθές στο Νέο Δελχί και διοργανώνεται από την Επιτροπή Νεολαίας της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ινδίας (CCBI). Στις 18 Οκτωβρίου, ο Percival Holt, εθνικός πρόεδρος του Ινδικού Καθολικού Κινήματος Νέων (Κίνημα Ινδικής Καθολικής Νεολαίας), παρόντες στη Σύνοδο των Επισκόπων αφιερωμένη στους νέους ανθρώπους, που πρόσφερε ο Πάπας Φραγκίσκος ένα χειροποίητο Σταυρό του Καλού Ποιμένα.

Η Εκκλησία κοντά στους νέους

Σε συντονισμό με τη Σύνοδος των Επισκόπων που συνεχίζει τις εργασίες της στη Ρώμη, πάνω από 500 αντιπρόσωποι από 132 καθολικούς επισκοπές στην Ινδία, που συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. «Η συνάντηση θα μετατραπεί σε  μια ετήσια εκδήλωση - είπε Fides Manoj Mathew, ένας από τους διοργανωτές του κινήματος - πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εθνικό πρόγραμμα κατάρτισης.»

Πρωτοβουλίες σε εξέλιξη

Ο Manoj Mathew στη συνέχεια ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχουν σχέδια να δημιουργηθεί σύμβαση για τη νεολαία κάθε τρία χρόνια για να φέρει σε επαφή τους Καθολικούς νέους της Ινδίας από τους τρεις λειτουργικούς ρυθμούς που υπάρχουν στο Ινδία: Λατινικό, Συρο-Μαλαμπαρέζικο και  Συρο-Μαλανκαρέζικο. "Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την πραγματικότητα των νέων της Ινδίας - πρόσθεσε - και να βοηθήσουν τους νέους να βρουν απαντήσεις και  να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που ζουν στην τοπική τους πραγματικότητα".

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos