Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα μας δώσει πνευματική ώθηση

Ο Σεβασμιότατος Zbigņev Stankevičs μιλά στους πιστούς της Λετονίας για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις Βαλτικές Χώρες και αναφέρεται στο θέμα  του υλισμού και της υπεράσπιση της οικογένειας.

Η ελευθερία,  η οικογένεια, ο διάλογος.

Είναι τα τρία πιο σημαντικά θέματα  που υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος  της Riga, Σεβασμιότατος Zbigņev Stankevičs, ο οποίος μερικές μέρες πριν στην Poznan, κατά τη Γενική Συνέλευση του CCEE, είχε  συνάντηση με μερικά μέσα μαζικής ενημέρωσης - μεταξύ των οποίων και το  Vatican News – και μίλησε για αναμενόμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις Βαλτικές Χώρες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρνει στη Λετονία ένα οικουμενικό μήνυμα

“Ο Ιωάννης Παύλος Β – υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος – πριν από 25 χρόνια χάραξε τις κυριότερες προκλήσεις  που βρισκόταν ενώπιον μας.  Τώρα φαίνεται ότι αυτές οι προκλήσεις είναι επίκαιρες.Οφείλουμε να μάθουμε λοιπόν να χρησιμοποιούμε την ελευθερία από αυτή τη σκοπιά. Αναμένουμε τον Πάπα Φραγκίσκο να μας δώσει  μία πνευματική ώθηση”. Η δική του ώθηση –συνεχίζει ο Σεβασμιότατος Stankevičs  “είναι ένα μήνυμα οικουμενικό: δεν απευθύνεται μόνο στους Καθολικούς  αλλά σε όλους σε όλους τους χριστιανούς και σε όλους τους ανθρώπους της καλής θελήσεως”.

Να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του υλισμού και της κατανάλωσης

Ο Αρχιεπίσκοπος σταματά περισσότερο στις προκλήσεις, τα προβλήματα που σήμερα ζει  η κοινωνία της Λετονίας. “Χάσαμε σχεδόν το ένα τρίτο  του λαού τα τελευταία 25 χρόνια.  Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά. Ο λαός είναι απογοητευμένος  και φεύγει  εξ αιτίας της έλλειψης εργασίας και των χαμηλών  αμοιβών, αλλά αυτό  σημαίνει  επίσης ότι πλησιάζει  ένας  μεγαλύτερος υλισμός στη ζωή μας”.Ο Αρχιεπίσκοπος  σημειώνει επίσης ότι:  “στη διάρκεια του κομμουνισμού, υπήρχε ο θεωρητικός υλισμός. Τώρα στη Δύση  έφθασε ο καταναλωτισμός. Ουλισμός στην πράξη. Αυτό δημιούργησε ένα εκρηκτικό μίγμα που τώρα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Περιμένουμε μια βοήθεια από τον  Άγιο Πατέρα.

Οι χριστιανοί της Λετονίας ενωμένοι για την υπεράσπιση της οικογένειας

Μια άλλη μεγάλη πρόκληση, υπογραμμίζει ο Σεβασμιότατος Stankevičs, είναι “η πίεση των διεθνών δομών” που θέλουν «να επιβάλουν μία ιδεολογία gender, επομένως  να αλλάξουν την αντίληψη της ταυτότητας  του ανθρώπου, της γυναίκας,του άνδρα και της οικογένειας”. “ Ευτυχώς – βεβαιώνει  ο Αρχιεπίσκοπος – έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία  με τις κυριότερες χριστιανικές Εκκλησίες: Λουθηρανοί, Καθολικοί, και Ορθόδοξοι μιλούμε όλοι μαζί με μια φωνή και προωθούμε  τις ευαγγελικές αξίες  και στον πολιτικό κόσμο”.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos