Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία 8 Κινέζους Επισκόπους
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική  κοινωνία 8 Κινέζους Επισκόπους

Την ημέρα της Συμφωνίας της Αγίας Έδρας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος απεφάσισε να επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία τους Επισκόπους που είχαν χειροτονηθεί χωρίς την Ποντιφική έγκριση.

Με σκοπό να στηριχθεί η αγγελία του Ευαγγελία στην Κίνα, ο Πάπας Φραγκίσκος απεφάσισε να επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία τους επίσημους Επισκόπους που είχαν χειροτονηθεί χωρίς την έγκριση του Αγίου Πατέρα. Οι Επίσκοποι είναι: S.E. Mons. Giuseppe Guo Jincai, S.E. Mons. Giuseppe Huang Bingzhang, S.E. Mons. Paolo Lei Shiyin, S.E. Mons. Giuseppe Liu Xinhong, S.E. Mons. Giuseppe Ma Yinglin, S.E. Mons. Giuseppe Yue Fusheng, S.E. Mons. Vincenzo Zhan Silu e S.E. Mons. AntonioTu Shihua, O.F.M. (ο οποίος απεβίωσε στις 4 Ιανουαρίου, και πριν κοιμηθεί είχε εκφράσει την επιθυμία του να συμφιλιωθεί με την Αποστολική Έδρα).

Ο Πάπας Φραγκίσκος εύχεται ότι με τις ληφθείσες αποφάσεις, να καταστεί δυνατό να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία που θα επιτρέψει να ξεπεραστούν οι πληγές του παρελθόντος πραγματοποιώντας την πλήρη κοινωνία όλων των Κινέζων Καθολικών.

Η Καθολική κοινότητα στην Κίνα καλείται να ζήσει σε πλήρη αδελφική συνεργασία, για να φέρει με νέα δέσμευση την αγγελία του Ευαγγελίου. Πράγματι , η Εκκλησία υπάρχει για να δίνει μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό και τη συγχωρητική και σωτήρια Αγάπη του Θεού Πατέρα.

 +Ν

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos