Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Είναι μεγάλη χαρά να είμαστε μαζί ενωμένοι από το Ευαγγέλιο

Στο στάδιο Croke Park του Δουβλίνου , η εορτή τν οικογενειών  έδειξε στον Πάπα Φραγκίσκο  και σε όλο τον κόσμο  την ομορφιά  και τη χαρά του να είμαστε μαζί ενωμένοι από το Ευαγγέλιο. Ένα γεγονός  που θα μείνει για πολύ καιρό στην καρδιά των Ιρλανδών και ιδιαίτερα των κατοίκων του Δουβλίνου.

Παιδιά αγκαλισμένα με τους παππούδες  και τις γιαγιάδες τους , τις μητέρες τους και τους πατέρες που τραγουδούν και χορεύουν  με τα παιδιά τους δίνουν μια εντυπωσιακή γιορτή. Στο στάδιο Croke Park του Δουβλίνου  προχθές  βράδυ μπορούσε κανείς να δει και να αγγίξει με το χέρι  την ομορφιά  της γιορτής που ένωνε τόσες οικογένειες το ίδιο το Ευαγγέλιο, οικογένειες που έφθασαν εκεί από όλα τα μέρη της γης. Ήταν αληθινά όχι μόνο με λόγια αλλά με μια πραγματική «γιορτή των οικογενειών», και χάρη στη μεγάλη δέσμευση εκ μέρους όλων των διοργανωτών  που βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα πλούσιο  και έντονο αποκορυφωμένο από το ¨Χαίρε Μαρία που έψαλε με εντυπωσιακό τρόπο ο  Andrea Bocelli.

Τα παιδιά οι αληθινοί πρωταγωνιστές  της γιορτής των οικογενειών

Το Γιορταστικό κλίμα  ενισχυμένο από τους ιρλανδικούς χορούς  που πλούτισαν το μουσικό πρόγραμμα  του γεγονότος  συγκίνησε τον Πάπα Φραγκίσκο  και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο χαρούμενο και γελαστό πρόσωπό του που την μπορούσε να κρύψει τη  χαρά του, αισθανόμενος  ανάμεσα σ’ αυτό το πλήθος ως ένας πατέρας  πλαισιωμένος  από την αγάπη  των παιδιών του. Χωρίς αμφιβολία  τα παιδιά ήταν οι αληθινοί πρωταγωνιστές της Γιορτής,  πριν απ όλα με την εκτέλεση τραγουδιών που τραγούδησαν προς τιμήν του Αγίου Πατέρα και των περισσοτέρων από 80 χιλιάδων παρόντων. Μια δέσμευση αυτή των πιο μικρών που ο Άγιος Πατέρας εκτίμησε πάρα πολύ.  Δεν έλειψε και το «παπικό selfie” που ζήτησε  κάποιος από τους νέους  που μπόρεσε να χαιρετήσει τον Πάπα.

Μια χειρονομία που επαναλήφθηκε προχθές το βράδυ από χιλιάδες παρόντες  που σίγουρα από αυτή τη βραδιά θα την κρατήσουν για πολύ στην καρδιά τους.

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos