Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο  αθλητισμός ευνοεί την κουλτούρα της συνάντησης

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα μήνυμά του με την ευκαιρία ενός σεμιναρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τον αθλητισμό, επαναλαμβάνει με βεβαιότητα ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλώς μια μορφή διασκέδασης αλλά κυρίως ένα εργαλείο για την υποστήριξη μιας κουλτούρας συνάντησης

Με την ευκαιρία του Σεμιναρίου με θέμα «Ο αθλητισμός ως εργαλείο για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Ανθρώπου,» το οποίο προγραμματίζεται για τις 25 του ερχόμενου Αυγούστου στο Ρίο ντε Τζανέιρο από το Ίδρυμα Getulio Vargas μαζί με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Fifa) και το Διεθνές Κέντρο Μελετών του Αθλητισμού (Cies), ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ένα μήνυμα, υπογεγραμμένο από τον Καρδινάλιο Υπουργό του Κράτους Pietro Parolin, με το οποίο ενθαρρύνει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες «να συνεχίσουν να προωθούν τον αθλητισμό ως άσκηση της πρακτικής της αρετής που βοηθά την πλήρη ανάπτυξη του ανθρώπου για την ανάπτυξη της κοινότητας, με τη βεβαιότητα ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί μόνο μια μορφή διασκέδασης αλλά κυρίως ένα εργαλείο οικοδόμησης μιας κουλτούρας συνάντησης, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, ένας σίγουρος τρόπος για την οικοδόμηση ενός κόσμου περισσότερο ειρηνικού και δίκαιου».

Αφορμή έμπνευσης για το Σεμινάριο ήταν η Διάσκεψη που διοργανώθηκε το 2016 στο Βατικανό από το Ποντιφικό Συμβούλιο Πολιτισμού. Η πρώτη εισήγηση σχετικά με τον Αθλητισμό και την Πίστη, θα πραγματοποιηθεί από τον σεβασμιότατο Melchor, Υφυπουργό του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό και υπευθύνου για το Κίνημα «Αθλητισμός στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας». Η δεύτερη εισήγηση: «Αθλητισμός και Κοινωνική Ανάπτυξη» - η οποία θα επικεντρωθεί στα αθλητικά επιτεύγματα της Ισλανδίας εντός και εκτός γηπέδου – θα είναι του VidarHalldorsson, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, μέλους του Ισλανδικού Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας και Ανάλυσης, συγγραφέα πολυάριθμων δημοσιευμάτων για τον αθλητισμό, μεταξύ των οποίων: «Το κοινωνικό πλαίσιο αριστείας στον αθλητισμό» και «Ο αθλητισμός στην Ισλανδία: πώς οι μικρές χώρες επιτυγχάνουν τη διεθνή επιτυχία».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos