Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αγία Δωρεά του Κυρίου την πόλη  Ostia

Εκατοντάδες νέοι από οκτώ ενορίες της Ostiaσυμμετείχαν στη Θεία  Λειτουργία την Κυριακή της Αγίας Δωρεάς (χθες Κυριακή 3 Ιουνίου 2018) με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ένα γεγονός  που  αναμενόταν στην κωμόπολη   από όλους τους κατοίκους αυτής της περιφέρειας της Ρώμης που έχει θέα τη θάλασσα.

Χαρά, ελπίδα, πρόθεση ανταπόδοσης. Ήταν  τα τρία αισθήματα  που διέκριναν  την αναμονή στην  Ostia της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. Για πολλούς κατοίκους  κι ιδιαίτερα για  τους πιστούς, η επιλογή του Πάπα  να επαναφέρει την επισημότητα της Αγίας Δωρεάς σ’ αυτή την περιοχή , πριν από 50 χρόνια μετά τον Πάπα  Παύλο 6ο, είναι ένα δυνατό σημάδι  της εγγύτητας  και της στήριξης  στους κατοίκους  της  που αυτά τα τελευταία χρόνια κτυπήθηκαν  από εγκληματικές πράξεις της μαφίας. Μια λοιπόν στιγμή ανανέωσης ξεκινώντας από την καρδιά της χριστιανικής πίστης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία  που τελέστηκε στην πλατεία  της ενορίας Αγίας Μόνικας, έγινε  η λιτάνευση  του Παναχράντου Μυστηρίου  σε μία διαδρομή ενός περίπου χιλιομέτρου μέσα από τις κεντρικές οδούς της πόλης. Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία που έδωσε ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος με το Πανάχραντο Μυστήριο  κοντά στην ενορία  της  Nostra Signora di Bonaria, στην περιοχή της Νέας Ostia όπου σήμερα είναι επείγον να δίνεται μαρτυρία του καλού. Μια μαρτυρία  που ο ίδιος ο Πάπας έδωσε με  την παρουσία του.

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos