Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΜΙΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Φιλόπτωχο Αποστολικό Γραφείο, στο όνομα του Πάπα  Φραγκίσκου, κάλεσε τους φτωχούς τους άστεγους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες  και τους αναγκεμένους ανθρώπους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης να συμμετάσχουν , το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαΐου στην εκδήλωση  Golden Gala, μια  σημαντική διεθνής εκδήλωση ελαφρού αθλητισμού. Το αναφέρει ένα δελτίο τύπου  του ιδίου Γραφείου  της Αγίας Έδρας  που έχει την ευθύνη  να ασκεί την έμπρακτη αγάπη  προς τους φτωχούς στο όνομα του Ποντίφικα.

Συνεργασία χωρίς σύνορα

Η πρωτοβουλία, διαβάζουμε στην ανακοίνωση, έγινε εφικτή χάρη στην Ιταλική Ομοσπονδία  Ελαφρού Αθλητισμού, που  δέσμευσε  δωρεάν τις θέσεις για «τους φτωχούς του Αγίου Πατέρα», οι οποίοι θα συνοδεύονται   από εθελοντές  της Κοινότητας του Sant’ Egidio, Του Συνδέσμου Auxilium και της Αντιπροσωπείας  του Γραφείου Αθλητισμού των υπαλλήλων της Αγίας Έδρας.

Αθλητισμός και αλληλεγγύη

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσφερθεί ένα απόγευμα  γιορτής και φιλίας μέσω  της ομορφιάς ενός γενικού και απλού σπορ  όπως ο αθλητισμός  και να προβληθούν και πάλι  οι αξίες  της υποδοχής  και της  αλληλεγγύης. Πολλές φορές ο Πάπας Φραγκίσκος  υπενθύμισε ότι οι φτωχοί έχουν ανάγκη  όχι μόνο από ψωμί, ρούχα  και ένα τόπο για να κοιμηθούν αλλά επίσης από ένα φιλικό λόγο , ενός χαμόγελου και ευκαιρίες ξεσκάσματος  και υγιούς διασκέδασης.

Δείπνο για τους προσκαλεσμένους τους Πάπα

Στον ειδικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Ρώμης στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί σε έλους τους προσκεκλημένους του Πάπα ένα δείπνο σε συσκευασία.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos