Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ενημέρωση  με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου προς τον διευθυντή της La Stampa για τη νέα εμφάνισή της. Ο Ποντίφικας υπογραμμίζει τη σημασία της ενημέρωσης με σεβασμό και επιβεβαιώνει ότι η επαγγελματική δημοσιογραφία είναι ζωτικής σημασίας στην εποχή των κοινωνικών μέσων επικοινωνίας

«Σε μια εποχή που όλοι μιλάνε και παρεμβαίνουν, αλλά που δεν είναι όλοι πρόθυμοι να ακούσουν και να προβληματιστούν, ο ρόλος της επαγγελματικής πληροφόρησης είναι πιο αναγκαίος από ποτέ». Αυτό υπογραμμίζει ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας La Stampa, Maurizio Molinari, η οποία σήμερα βρίσκεται στα περίπτερα με μια νέα εμφάνιση.

Ο κρίσιμος ρόλος των επαγγελματιών δημοσιογράφων στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης

«Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης – παρατηρεί ο Φραγκίσκος στην επιστολή του η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της La Stampa – αποτελούν σήμερα εργαλεία παγκοσμίως διαδεδομένα και αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ευκαιρία στη διάθεση των ανθρώπων. Αλλά ακριβώς αυτός ο πολλαπλασιασμός ευκαιριών πληροφόρησης και διαδικτυακού χώρου καθιστά ακόμη πιο σημαντικό το ρόλο των επαγγελματιών δημοσιογράφων και της ποιοτικής δημοσιογραφίας».

Μια πληροφόρηση που πάντα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

«Μια δημοσιογραφία που όχι μόνο σέβεται τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας προσπαθώντας να προσφέρει καλή πληροφόρηση – συνεχίζει ο Πάπας – αλλά που ξέρει επίσης να προτείνει, στο δύσκολο πλαίσιο στο οποίο ζούμε, μια καλή πληροφόρηση: που γίνεται με εμβάθυνση και σύγκριση και που πάντα σέβεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου».

Η πληροφόρηση δεν θα πρέπει να ξεχνά τους ανυπεράσπιστους, τους τελευταίους και τους απορριφθέντες

«Μια πληροφόρηση που δεν πέφτει σε στείρες αντιθέσεις, στο επιφανειακό, στη φλυαρία. Μια πληροφόρηση που δεν ικανοποιείται περιγράφοντας μόνο αυτά που βρίσκονται στο προσκήνιο, που δεν ξεχνά τις δραματικές καταστάσεις εκείνων για τους οποίους κανείς δεν μιλά και που δεν κουράζεται να διηγείται με λεπτότητα και ανθρωπιά τις ιστορίες των ανθρώπων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους ανυπεράσπιστους, τους τελευταίους, τους απορριφθέντες, σε όσους δεν έχουν εξουσία. Μια πληροφόρηση ικανή να καταδείξει την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας στην οποία ζούμε, χωρίς να παραδίδεται σε επισφαλείς απόψεις και στην προπαγάνδα». «Εύχομαι στην εφημερίδα La Stampa – καταλήγει ο Πάπας Φραγκίσκος – να ανανεωθεί με την εξωτερική εμφάνισή της και στο Vatican Insider, το διαδικτυακό site της Stampa που είναι αφιερωμένο στη θρησκευτική πληροφόρηση, να προσφέρει πάντα στους αναγνώστες του καλή πληροφόρηση και ορθή πληροφόρηση.

Μετάφραση: ρφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos