Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η μεταρρύθμιση της Ρωμαϊκής Κούριας

Από χθες Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 μέχρι και την προσεχή Τετάρτη πραγματοποιείται η 24η συνάντηση του Συμβουλίων των 9 Καρδιναλίων με τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο και συνεχίζει να μελετά τη μεταρρύθμιση της Ρωμαϊκής Κούριας

Είναι η δεύτερη συνάντηση των 9 Καρδιναλίων που πραγματοποιείται μέσα στο 2018, η 24 από τότε που ο Ποντίφικας σύστησε  αυτό το νέο οργανισμό  (28/9/2013) του οποίο σκοπός είναι να τον  βοηθήσει στη διακυβέρνηση της Καθολικής Εκκλησίας και να μελετήσει ένα σχέδιο αναθεώρησης  της Αποστολικής Διάταξης «Pastor Bonus» ( Ο Καλός Ποιμένας) σε θέματα που αφορούν τη Ρωμαϊκή Κούρια».

Τα θέματα της τελευταίας συνάντησης  των (Κ9)

Μεταξύ των θεμάτων που αντιμετωπίστηκαν στην τελευταία συνάντηση, μεγάλη απήχηση είχε η συζήτηση πάνω στο θεολογικό υπόβαθρο  των Επισκοπικών Συνόδων, κάνοντας αρχή από την παράγραφο 32 της Αποστολικής Παραίνεσης  "Evangelii Gaudium", (Χαρά του Ευαγγελίου)  στην οποία αναφέρεται: "Οι Σύνοδοι των Επισκόπων μπορούν «να συμβάλλουν» με πολλούς και γόνιμους τρόπους, ‘ώστε η έννοια της συλλογικότητας να λάβει συγκεκριμένη μορφή» Αλλά η ευχή αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι πλήρως, διότι δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί επαρκώς το καταστατικό που διέπει τις Επισκοπικές Συνόδους, ώστε να εννοούνται  ως υποκείμενα συγκεκριμένων διαδικασιών , συμπεριλαμβανομένης  και κάποιας δογματικής εξουσίας». Ένας υπερβολικός συγκεντρωτισμός αντί να βοηθάει, περιπλέκει  τη ζωή της Εκκλησίας  και την ιεραποστολική δύναμή της.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos