Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μήνυμα του Πάπα για «μια ριζική οικολογική μεταστροφή»

Συνέδριο στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης, με την  ευκαιρία ενός συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Γρηγοριανό Ποντιφικό Πανεπιστήμιο με θέμα: «Ριζική Οικολογική Μεταστροφή μετά από την Laudatosi».

Σε συνεργασία με τις πρεσβείες στην Αγία Έδρα της Γεωργίας, της Γερμανίας και των Κάτω Χωρών, ο στόχος των εργασιών ήταν «η αναζήτηση νέων οδών που οδηγούν σε μια ριζική οικολογική μεταστροφή των ατόμων και των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών κοινωνιών», εξηγεί ο L’ Osservatore Romano.

Η συνάντηση άνοιξε με την ανάγνωση των μηνυμάτων του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου Α΄. ο Πάπας τους διαβεβαιώνει για «τις καλές ευχές του μέσα στην προσευχή του προς όλους τους συμμετέχοντες».

«Ειδικά κατ’ αυτή την εποχή της σαρακοστής, συνειδητοποιώντας τη σημασία της μεταστροφής για την ανανέωση της χριστιανικής ζωής, η οποία περιλαμβάνει την υπεύθυνη διαχείριση της δημιουργίας, ενθαρρύνω όλους τους συμμετέχοντες ώστε να επιβεβαιώσουν την δέσμευσή τους για την προώθηση μιας βαθύτερης αναγνώρισης για το δώρο του κοινού μας σπιτιού», γράφει ο Πάπας.

«Πιστεύω επίσης, προσθέτει, ότι μέσω των συσκέψεών τους, θα πετύχουν να επικοινωνήσουν καλύτερα στον κόσμο την όμορφη αλήθεια σύμφωνα με την οποία κάθε πλάσμα αποτελεί «αντικείμενο τρυφερότητας του Πατέρα, ο οποίος του δίνει μια θέση μέσα στον κόσμο. Ακόμη και η εφήμερη ζωή του πιο ασήμαντου όντος αποτελεί αντικείμενο της αγάπης του και κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων δευτερολέπτων της ύπαρξής του, το περιβάλλει με την αγάπη του» (laudatosi, n. 77)».

Ο καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson, Υπεύθυνος του Συμβουλίου για την Υπηρεσία της πλήρους ανθρώπινης ανάπτυξης, στη συνέχεια προχώρησε με την έναρξη των εργασιών. Το συνέδριο αποτέλεσε επίσης ευκαιρία για να ξεκινήσει το νέο «Κοινό Δίπλωμα για μια Πλήρη Οικολογία», ένα πενταετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συμμερίζεται τα ρωμαϊκά Ποντιφικά Πανεπιστήμια για την αξιοποίηση και τη διάδοση της αποστολής και του οράματος της εγκυκλίου Laudatosi».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos