Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αισθάνεσαι λυπημένος, αισθάνεσαι ότι η ζωή σου είναι γεμάτη δυσκολίες;

«Αισθάνεσαι δηλητηριασμένος, αισθάνεσαι λυπημένος, αισθάνεσαι ότι η ζωή σου δεν πάει καλά, ότι είναι γεμάτη δυσκολίες και ασθένειες; … Κοίταξε τον εσταυρωμένο», ενθάρρυνε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της πρωινής Θείας Λειτουργίας στον Οίκο Santa Marta, στο Βατικανό, στις 20 Μαρτίου 2018.

Σχολιάζοντας το πρώτο ανάγνωσμα (αρ. 21, 4-9) όπου στην έρημο, ο λαός εναντιώνεται στον Θεό, ο Πάπας υπογράμμισε ότι είχαν «ξεχάσει τη δύναμη του Κυρίου που τους είχε απελευθερώσει από τη σκλαβιά». Ο λαός «δεν αντέχει το ταξίδι», αλλά η μνήμη του είναι «άρρωστη»: «εκείνο το γεύμα ήταν καλύτερο. Αλλά μην ξεχνάς ότι το έτρωγες στο τραπέζι της σκλαβιάς!»

«Αυτές είναι οι ψευδαισθήσεις που φέρνει ο διάβολος, προειδοποίησε ο Πάπας κατά την ομιλία του η οποία δημοσιεύθηκε από το Vatican News: σου δείχνει την ομορφιά ενός πράγματος που έχεις εγκαταλείψει, από το οποίο έχεις μεταστραφεί, τη στιγμή που ο δρόμος σου γίνεται έρημος, όταν δεν έχεις φτάσει ακόμη σε αυτό που ο Κύριος σού έχει υποσχεθεί».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε «το κλειδί για τη σωτηρία μας, το κλειδί για υπομονή κατά την πορεία της ζωής, το κλειδί για να ξεπεράσουμε τις ερημιές μας» : «Κοιτάξτε τον εσταυρωμένο. Κοιτάξτε τον Χριστό εσταυρωμένο… Κοιτάξτε τον. Κοιτάξτε τις πληγές. Εισέλθετε στα τραύματα. Μέσω αυτών των πληγών γιατρευθήκαμε».

«Αισθάνεσαι δηλητηριασμένος, αισθάνεσαι λυπημένος, αισθάνεσαι ότι η ζωή σου δεν είναι καλή, ότι είναι γεμάτη δυσκολίες και ασθένειες; Κοίταξέ τες», κυρίως «κατά τις στιγμές… που έχουμε κουραστεί από το ταξίδι της ζωής».

Κατά τις στιγμές που κάποιος λέει «φτάνει!», «σταματώ και επιστρέφω πίσω ακολουθώντας τα βήματά μου» πρέπει να κοιτάξει «τον άσχημο εσταυρωμένο, τον πραγματικό», συνέχισε ο Πάπας ο οποίος υπογράμμισε ότι «όταν μιλάμε άσχημα για τον Θεό δηλητηριάζουμε την ψυχή μας».

«Κατά τις άσχημες στιγμές, κατά τους δύσκολους καιρούς, δηλητηριασμένοι που μέσα στην καρδιά μας εναντιωθήκαμε κάπως στον Θεό, ας κοιτάξουμε τις πληγές Εκείνου που εκμηδενίστηκε για να νικήσει «το κακό φίδι», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos