Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Μην αφήνετε να σας αποθαρρύνουν  οι προφήτες της καταστροφής»

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς την Familia Grandedel Hogarde Cristo, έναν οργανισμό που ασχολείται με τους νέους που αντιμετωπίζουν συνθήκες κοινωνικής ευπάθειας ή εξάρτησης, ο Φραγκίσκος προτρέπει να σπέρνουν την ειρήνη

«Εκεί όπου ίσως υπήρχε ένας σπόρος για καταστροφή, να σπέρνεται για την οικοδόμηση». Είναι ένα από τα αποσπάσματα του βιντεοσκοπημένου μηνύματος στην ισπανική γλώσσα, το οποίο έστειλε ο Πάπας στην Familia Granceden Hogarde Cristo, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τη δέκατη επέτειό της στον ναό της Παναγίας του Luján, στην Αργεντινή.

Η υποδοχή των νέων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Για τον οργανισμό που ασχολείται με τους νέους που αντιμετωπίζουν συνθήκες κοινωνικής ευπάθειας ή εξάρτησης, ο Ποντίφικας ελπίζει ότι θα συνεχίσει να βοηθά τους νέους ώστε να έχουν ένα μέλλον, επικροτώντας την «μυστικιστική στάση» όσων εργάζονται προς όφελός τους. «Εκεί όπου υπήρχε πρόβλημα, ανοίγεται ένα μονοπάτι που οδηγεί στη λύση του», υπογραμμίζει ο Φραγκίσκος: «κανείς δεν μπορεί να μείνει στο Hogarde Cristo – συνεχίζει – δίχως να κοιτάζει το μέλλον, χωρίς ελπίδα,», επειδή εκεί υπάρχει μια «ανοιχτή καρδιά για ελπίδα, για οικοδόμηση, για τα νέα παιδιά, για τους νέους».

Μην αφήσετε να σας νικήσουν οι προφήτες της καταστροφής

Γι αυτό το λόγο, οι νέοι του Hogar «μπορούν να δώσουν μαρτυρία γι αυτή την ελπίδα που τους έκανε να αναπτυχθούν ως άτομα, ως άντρες, ως γυναίκες, κοιτάζοντας προς το μέλλον». Τέλος τους προέτρεψε να μη φοβούνται, να μην αποθαρρύνονται: «μην κουράζεστε και μην αφήνετε μερικές φορές, να σας νικούν οι προφήτες της καταστροφής, ή η κούραση», καταλήγει ο Ποντίφικας.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos