Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντά μερικούς πρόσφυγες και αρρώστους του Saint’ Egidio

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε την Τρίτη στη Santa Marta μερικούς πρόσφυγες και αρρώστους οι οποίοι φιλοξενούνται στην Κοινότητα, μαζί με τον Marco Impagliazzo. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την μεθεπομένη της επισκέψεως στην Santa Marta στο Trastevere για τα 50 χρόνια του Saint’ Egidio.

Την Τρίτη το απόγευμα, μετά την επίσκεψη της περασμένης Κυριακής για την πεντηκοστή επέτειο του Saint’ Egidio, ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε στον Οίκο Santa Marta μια ομάδα προσφύγων οι οποίοι έφτασαν από το Κέρας της Αφρικής και από τη Συρία μέσω των Ανθρωπιστικών διαδρόμων καθώς και ορισμένους ασθενείς που φιλοξενούνται από την Κοινότητα, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο Marco Impagliazzo.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διηγήθηκαν στον Πάπα τις οδυνηρές ιστορίες που βίωσαν οι μετανάστες πριν φτάσουν στην Ιταλία. Ο Φραγκίσκος ενημερώθηκε λεπτομερώς για τον τρόπο λειτουργίας των Ανθρωπιστικών Διαδρόμων, υπενθύμισε την παρέμβασή του για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες της Λέσβου, και επανέλαβε την ανάγκη να αναπτυχθούν τέτοιου είδους διάδρομοι μέσω των οποίων χιλιάδες πρόσφυγες έγιναν δεκτοί και ενσωματώθηκαν στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos