Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μακάριος Teresio Olivelliπαράδειγμα για τους νέους

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετίζει την μακαριωνυμια του νέου Teresio Olivelli (1916 – 1945), ιταλού λαϊκού που σκοτώθηκε εξαιτίας από μίσος έναντι της πίστης του το 1945, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στο Hersbruck (Γερμανία), η οποία έλαβε χώρα στις 3 Φεβρουαρίου 2018, στο Vigevano, στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια του Angelus στο οποίο προΐστατο την επομένη ημέρα, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας απηύθυνε φόρο τιμής στο νέο άγιο: «Μαρτύρησε για τον Χριστό με την αγάπη του για τους περισσότερο αδυνάτους και ενώνεται στη μακριά σειρά των μαρτύρων του περασμένου αιώνα».

«Είθε η ηρωική θυσία του, ευχήθηκε, να αποτελέσει σπόρο ελπίδας και αδελφοσύνης, κυρίως για τους νέους».

ο Teresio Olivelli ως στρατιώτης, αντιστάθηκε στο φασισμό και στο ναζισμό, ήταν ιδρυτής μιας παράνομης εφημερίδας στο Μιλάνο, απελάθηκε το 1944. Πέθανε σε ηλικία 29 ετών, στις 17 Ιανουαρίου 1945, μετά από θανατηφόρα χτυπήματα που δέχθηκε από έναν Κάπο στην προσπάθειά του να προστατεύσει με το σώμα του έναν νεαρό κρατούμενο από την Ουκρανία ο οποίος δεχόταν άγριο ξυλοδαρμό.

Η μακαριωνυμια του έλαβε χώρα στο Palais des sports του Vigevano, υπό την προεδρία του καρδιναλίου Angelo Amato, Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Υποθέσεις των Αγίων.«Το να μιλάμε για τον Teresio Olivelli, δήλωσε στην ομιλία του, είναι σαν να μιλάμε για έναν νέο ενθουσιώδη για την πίστη του και εραστή της χώρας του».

«Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο ρωσικό μέτωπο ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η καθαρότητα της απλής πίστης του, έπειθε, άγγιζε… ενθάρρυνε, υποστήριζε, παρηγορούσε, απάλυνε τον πόνο», συνέχισε ο καρδινάλιος Amato: «οι στρατιώτες έβρισκαν θερμή υποδοχή και θρησκευτική παρηγοριά στον Teresio. Αγαπούσε τον Θεό, αγαπούσε την Εκκλησία, αγαπούσε τον Πάπα, αγαπούσε τους άλλους με αυτή την ευαγγελική αλληλεγγύη που διδάσκει ο Ιησούς… Η φιλανθρωπία αποτελούσε τον ιστό του βίου του».

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos