Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σήμερα ο Ερντογάν στο Βατικανό

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως επίσημος προσκεκλημένος του ηγέτη της καθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου στις 4-5 Φεβρουαρίου θα επισκεφτεί το Βατικανό.

Ο κ. Ερντογάν στη συνάντηση με τον Πάπα θα συζητήσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Βατικανού, τις εξελίξεις σχετικά με την Ιερουσαλήμ, τα περιφερειακά ζητήματα, την ανθρώπινη τραγωδία που επικρατεί στη Συρία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επίσης θέματα που αφορούν την εχθρότητα κατά των ξένων και το ισλάμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη σχετική συνάντηση με τον Πάπα, στη Ρώμη στο δείπνο εργασίας θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρόεδρο Σέργκιο Ματαρέλα και θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Στις επαφές του κ. Ερντογάν στην Ιταλία θα συζητηθούν τα θέματα  σχετικά με την πολιτική, οικονομία, την αμυντική βιομηχανία επίσης τα θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ιταλία. Από την άλλη θα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων για το συριακό, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Ιερουσαλήμ, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σχετικά με την παράτυπη μετανάστευση επίσης θέματα για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Τέλος τονίστηκε ότι ο κ. Ερντογάν αναμένεται να υποδεχθεί και τους διοικητές των κορυφαίων ιταλικών εταιρειών στη Ρώμη.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos