Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι πρώτοι καρποί από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Περού

Ανακοινώθηκε από τους περουβιανούς επισκόπους η δημιουργία μιας επιτροπής που θα ασχοληθεί με τα επείγοντα θέματα τα οποία αναφέρθηκαν από τον Ποντίφικα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αποστολικού ταξιδιού του.

Το εμπόριο και η εκμετάλλευση των ανθρώπων, η βία κατά των γυναικών και η περιβαλλοντική ρύπανση: είναι μερικά από τα θέματα πάνω στα οποία θα επικεντρωθεί η ειδική επιτροπή τη σύσταση της οποίας ανακοίνωσε η περουβιανή Διάσκεψη των Επισκόπων (Cep). Τα επείγοντα θέματα τέθηκαν στο επίκεντρο από τον Πάπα Φραγκίσκο, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αποστολικού ταξιδιού του στη χώρα, από τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου και θα συζητηθούν σε βάθος και κατά τη σύνοδο της ολομέλειας της Cep, τον ερχόμενο Μάρτιο. Τα νέα ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, από τον σεβασμιότατο Miguel Cabrejos, αρχιεπίσκοπο του Trujillo, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να καταγραφεί ένας απολογισμός από την επίσκεψη του Πάπα και για να επικεντρωθεί η περουβιανή καθολική Εκκλησία στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, κυρίως υπό το πρίσμα των ομιλιών που εκφωνήθηκαν από τον Ποντίφικα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών.

Προκλήσεις και ικανοποίηση

Ο σεβασμιότατος David Martinez de Aguirre Guinea, συντονιστής των μέσων ενημέρωσης για την παπική επίσκεψη, παρόν – μεταξύ άλλων – στη συνέντευξη τύπου, είπε από την πλευρά του, ότι τα ζητήματα που αντιμετώπισε ο Πάπας Φραγκίσκος στην περιοχή του Αμαζονίου του Περού ήταν ισχυρά και πολύ περίπλοκα. Υπό αυτή την έννοια, υπογράμμισε τη σημασία της Συνόδου του Παν-Αμαζονίου η οποία θα συγκληθεί στη Ρώμη το 2019, και η οποία θα χρησιμεύσει στην εμβάθυνση ορισμένων από τα θέματα που τέθηκαν στο Puerto Maldonado, κατά την ομιλία προς τους αυτόχθονες λαούς. Ο σεβασμιότατος Norbeto Strotmann, γενικός γραμματέας του Cepκαι επίσκοπος της Chosica, πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα θα πρέπει να αποτελέσει για την περουβιανή Εκκλησία όχι ένα σημείο άφιξης, αλλά ένα σημείο έναρξης και ευχαρίστησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της συνάντησης. Τέλος, ο πρόεδρος των περουβιανών επισκόπων, ο σεβασμιότατος Salvdor Piñeiro, υπογράμμισε ότι η επιτυχία της επίσκεψης οφείλεται στη φροντίδα με την οποία είχε προετοιμαστεί.

Μετάφραση:ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos