Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
στο οικονομικό Forumτου Davos

Αποτελεί κεντρικό στοιχείο της διαφύλαξης της αξιοπρέπειας του ανθρωπίνου προσώπου, ιδίως προσφέροντας στους ανθρώπους πραγματικές ευκαιρίες για ολοκληρωμένη ανθρώπινη ανάπτυξη και εφαρμόζοντας οικονομικές πολιτικές που προωθούν την οικογένεια.

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος,  σε ένα μήνυμα του που στέλνει προς τους ηγέτες του κόσμου που συναντιούνται αυτή την εβδομάδα στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Το μήνυμα στέλνεται προς τον Πρόεδρο Wef Klaus Schwab, το οποίο θα διαβάσει στο forumο  Καρδινάλιος Peter Turkson, Πρόεδρος του Τμήματος για την Υπηρεσία Ανθρώπινης Ανάπτυξης.

Ο Πάπας ζητά επίσης τα οικονομικά μοντέλα που θα χρησιμοποιούνται να ακολουθούν μια ηθική βιώσιμης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης, η οποία να τοποθετεί στο κέντρο  το ανθρώπινο πρόσωπο και τα δικαιώματά του. Το αιτούμενο είναι να   δημιουργηθεί μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη και υποστηρικτική.

Ο Πάπας επίσης προειδοποιεί για την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και τις τεχνολογικές καινοτομίες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και την προστασία της κοινής κατοικίας. Ως εκ τούτου, η έκκληση είναι να ευνοηθεί μια κοινωνία που δεν θα αποκλείει κανένα και θα  δημιουργεί εργασία για όλους, θα σέβεται τους νόμους που τη ρυθμίζουν, θα καταπολεμά τη διαφθορά και θα προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά επίσης να μην παραμείνουμε σιωπηροί  ενώπιον των δεινών τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων, των οποίων η αξιοπρέπεια τραυματίζεται. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, αδιαφορώντας για την εξάπλωση της φτώχειας και της αδικίας. Στην ουσία, ο Πάπας προτρέπει να συμβάλει όλοι ώστε να υπάρξει πρόοδος στο κοινό καλό.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos