Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας σταματά την πομπή  και συμπαραστέκεται  σε μία αστυνομικό.

Ένα ατύχημα συνέβη κατά το πέρασμα του αυτοκινήτου του Πάπα  που κατευθυνόταν προς την Iquique, μετά  τη Θεία Λειτουργία με τα πλήθη των αυτοχθόνων στην οποία προΐστατο ο Πάπας Φραγκίσκος  στο  Campus Lobito. Μία στρατιωτικός των «Αστυνομικών της Χιλής» τραυματίστηκε, ο Πάπας στάθηκε κοντά της  για να της συμπαρασταθεί.

Μια μεγάλη  πομπή  από αυτοκίνητα και μοτοσικλετιστές διατρέχει  ανάμεσα στους Ουρανοξύστες  και τη θάλασσα, από τις δύο πλευρές του δρόμου  το πλήθος  ζητωκραυγάζει   για να προσελκύσει την προσοχή. Είναι ο Πάπας που περνά  και πρέπει να  βρουν μια ευκαιρία να έχουν ένα ιδιαίτερο χαιρετισμό, μια προσεκτική ματιά, μια φωτογραφία. Ο Μοτοσικλέτες  συνεχώς μαρσάρουν , το ελικόπτερο  πετά χαμηλά και ακούγεται ο θόρυβος.  Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να εξαγριωθεί ένα άλογο  που είναι γνωστό  ως ζώο με  νευρικότητά του.

Η στρατιωτικός πέφτει από το άλογο

Όλα έγιναν σε λίγα λεπτά. Στο πέρασμα του αυτοκινήτου του Πάπα, το ζώο, συγκρατούμενο με τα ηνία από δύο πεζοπόρους αστυνομικούς, αντέδρασε  και προσπάθησε να απαλλαγεί  και η ιππέας στρατιωτικός, μία νεαρή γυναίκα, που  ίππευε έχασε την ισορροπία της  και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Πάπα.  Ο Ποντίφικας αντέδρασε ακαριαίως, ζήτησε να σταματήσει η πομπή και  διέσχισε  μικρή απόσταση  που απείχε από την γυναίκα που είχε πέσει στην άσφαλτο  ενώ της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Επέμβαση των γιατρών της παπικής πομπής.

Μεταξύ των πρώτων  που έτρεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ήταν οι γιατροί της πομπής. Η στρατιωτικός αντέδρασε  με τρόπο που έδειχνε ότι δεν ήταν κάτι το πολύ σοβαρό και επειδή δεν είχε πέσει προς τα πίσω.  Έτρεξαν επίσης  οι Χιλιανοί νοσηλευτές  που μετέφεραν την τραυματισμένη γυναίκα  στο νοσοκομείο. Η μαρτυρία που μένει από αυτό το ατύχημα  είναι σίγουρα αυτή του Πάπα, ο οποίος διακριτικά  και ιδιαίτερη φροντίδα   πλησίασε την τραυματισμένη γυναίκα  για να μάθει για την κατάστασή της και να την ενθαρρύνει.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos