Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ένας τόπος, μια οικία, μία οικογένεια που ονομάζεται Χιλή

Στην προσφώνησή του κατά τη συνάντησή του με τις πολιτικές Αρχές, την κοινωνία των πολιτών  και  τα μέλη του Διπλωματικού σώματος  στο Παλάτι  de La Moneda, ο Πάπας Φραγκίσκος  υπενθύμισε  την ιστορική διαδρομή της Χιλής, ιδιαίτερα την 200η επέτειο  της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της.

«Κάθε γενεά οφείλει τα κάνει δικούς της τους αγώνες  και τις κατακτήσεις  των προηγουμένων γενεών και να τις οδηγήσει  σε προορισμούς  πιο υψηλούς.   Είναι η διαδρομή. Το καλό όπως και η αγάπη , η δικαιοσύνη  και η αλληλεγγύη  δεν  αποκτιούνται  μια για πάντα., κατακτιούνται κάθε μέρα»”, εξήγησε ο Πάπας Φραγκίσκος υπογραμμίζοντας  την ανάγκη «να συνεχίσουν να εργάζονται  ώστε η δημοκρατία …. να είναι αληθινά ένας τόπος συνάντησης όλων….. Ένας τόπος, μία οικία , μια οικογένεια , που ονομάζεται Χιλή: γενναιόδωρη, φιλόξενη, που αγαπά την ιστορία, που εργάζεται  για το  παρόν  της συνύπαρξής της και προβλέπει με ελπίδα το  μέλλον”

Ο Άγιος Πατέρας υπογράμμισε  πόσο είναι σημαντικό  να ακούει  τους άνεργους,  τους αυτόχθονες  λαούς, τους μετανάστες, τους νέους, τους ηλικιωμένους , τα παιδιά ζητώντας τους συγνώμη  για τις καταχρήσεις που γίνονται  ακόμη και από υπηρέτες της Εκκλησίας. «δεν μπορώ αυτή τη στιγμή  να μην εκφράσω τον πόνο  μου και την ντροπή, ντροπή που αισθάνομαι ενώπιον της αδιόρθωτης βλάβης   που προξένησαν σε παιδιά ακόμη και υπηρέτες της Εκκλησίας.  Επιθυμώ να ενωθώ με τους αδελφούς μου  στην αρχιεροσύνη ,  διότι είναι δίκαιο να ζητήσουμε συγνώμη  και να στηρίξουμε  με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα, ενώ οφείλουμε  να δεσμευτούμε  ώστε αυτό να μην επαναληφθεί».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos