Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“Η σεμνότητα είναι μια ουσιαστική αρετή"

“Η σεμνότητα είναι μια ουσιαστική αρετή  για όποιον θέλει να ακολουθεί τον Ιησού, που είναι ο πράος και ταπεινός στην καρδιά”.

Το θέμα των αρετών είναι πολύ προσφιλή στον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο,  ο οποίος σε διάφορες ευκαιρίες έχει υπογραμμίσει τη σημασία που έχει να τις εκδηλώνουμε στην καθημερινή ζωή μας. “Εμείς οι μαθητές του Ιησού δεν πρέπει να αναζητούμε τίτλους τιμής, εξουσίας ή υπεροχής”, δήλωσε  ο Ποντίφικας λυπημένος  “να βλέπει πρόσωπα  που ψυχολογικά ζουν πίσω από την ματαιότητα  των τιμών”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  καλεί  να ζούμε στην υπηρεσία του πλησίον  και να είμαστε σεμνοί: “Η σεμνότητα είναι ουσιαστική για μια ύπαρξη που επιθυμεί  να  συμβαδίζει με τη διδασκαλία του Ιησού, ο οποίος  είναι πράος και ταπεινός και ήλθε όχι για να υπηρετηθεί αλλά να υπηρετήσει.”

Παράδειγμα αρετών, είπε ο Άγιος Πατέρας είναι η Αειπάρθενος Θεοτόκος Μαρία, ταπεινή και σεμνή, η οποία  αναγνωρίζει ότι είναι  μικρή ενώπιον του Θεού  και είναι ευτυχής να είναι έτσι”.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos