Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το 2017 αμαυρώθηκε από πολέμους και ψέματα.

Πώς σχολίασε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τη χρονιά που τελειώνει

Το 2017 αμαυρώθηκε από πολέμους και ψέματα, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, στον τελευταίο εσπερινό που πραγματοποίησε στο ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Στο μήνυμά του, ο Πάπας υποστήριξε ότι το 2017 ήταν μια χρονιά που η ανθρωπότητα με πολλούς τρόπους, έργα θανάτου, ψέματα και αδικίες «σπατάλησε και τραυμάτισε». 

Ο πόλεμος, σημείωσε ο Πάπας, ήταν το πιο εμφανές σημάδι μιας «κακής και παράλογης υπερηφάνειας». Την ίδια ώρα, άλλες παραβάσεις οδήγησαν σε «ανθρώπινη, κοινωνική και περιβαλλοντική υποβάθμιση». Γι' αυτό, τόνισε, «θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για τα πάντα μπροστά στο Θεό και τους αδερφούς μας». 

Παρότι δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας πολλές φορές την περασμένη χρονιά αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos