Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Να μάθετε τα παιδιά σας να κάνουν σωστά το σημείο του Σταυρού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζοντας τις κατηχήσεις τους κάθε Τετάρτη κατά την Γενική ακρόαση στην αίθουσα Παύλος ο 6ος υπενθύμισε τα δύο κεντρικά σημεία της Θείας Λειτουργίας:

Την Ακολουθία  του Λόγου  και την Ακολουθία της Ευχαριστίας. Όπως  ανέφερε αυτά τα  δύο μέρη της Θείας Λειτουργίας αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο που δεν μπορεί να χωριστεί.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα σημεία, και τις διαφορετικές στιγμές  για να μπορέσουμε να ζήσουμε  ολοκληρωμένα τη Θεία Λειτουργία και να γευτούμε την ομορφιά της .

Το πρώτο σημείο είναι η ακολουθία του εισοδικού  που οι πιστοί καλούνται να δημιουργήσουν μία οικογενειακή κοινότητα και  η ακολουθία της μετανοίας που είναι στιγμές τόσο σημαντικές, γι’ αυτό δεν πρέπει να φθάνουμε καθυστερημένα στη Θεία Λειτουργία.

Η Θεία Λειτουργία αρχίζει με το σημείο του Σταυρού  και με αυτά τα εισαγωγικά στοιχεία προσκυνούμε  το Θεό ως κοινότητα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό  να προβλέπουμε ώστε να μη φθάνουμε  αργά, αντιθέτως να φτάνουμε πριν την έναρξη της Θεία Λειτουργίας  για να ετοιμάσουμε την καρδιά μας  σ’ αυτήν την τέλεση της εκκλησιαστικής κοινότητας.

Με το σημείο του Σταυρού  αρχίζουμε τη Θεία Λειτουργία εις το όνομα δηλαδή της Αγίας Τριάδας  γι’ αυτό σας ζητώ να μαθαίνετε τα παιδιά σας να κάνουν σωστά το σημείο του Σταυρού, γιατί μερικές φορές μερικοί  χριστιανοί κάνουν ένα σημείο που δεν είναι  Σταυρός.

+ Ν

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos