Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ 16ος 

"Ένας Ιερέας – και βέβαια ένας Επίσκοπος και ένας Καρδινάλιος – ποτέ δεν είναι απλώς σε σύνταξη": αυτό γράφει ο επίτιμος Πάπας  στον επίτιμο Πρόεδρο της Ρωμαϊκής Συνόδου  για τη Διδασκαλία της πίστεως, Καρδινάλιο Gerhard Ludwig Müller,  σε χαιρετισμό που κάνει στην αρχή τού βιβλίου «Ο Τριαδικός Θεός. Χριστιανική πίστη στην εποχή της εκκοσμίκευσης», το οποίο  δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία των 70 χρόνων του αξιωματούχου  και των 40 χρόνων της χειροτονίας του.

Το κείμενο των 700 σελίδων παρουσιάζει τη συμμετοχή  των Καρδιναλίων Reinhard Marx, Angelo Scola και Kurt Koch, των Αρχιεπισκόπων Rino Fisichella και Bruno Forte και του διαδόχου του Müller, mons. Luis Ladaria.

Ο Βενέδικτος 16ος υπενθυμίζει  ότι, ήταν ο Παύλος ο 6ος  που ήθελε η κάθε ανάθεση έργου στο Βατικανό να είναι διάρκειας πέντε ετών, αλλά χωρίς να είναι απαραίτητο το έργο αυτό να είναι σημαντικό.  Ο Καρδινάλιος  Müller θα συνεχίσει   "να υπηρετεί δημόσια την πίστη" ως ιερέας και θεολόγος.

Ο επίτιμος Πάπας επαινεί τον ρόλο  που και οι δυο κάλυψαν ως Πρόεδροι της Ρωμαϊκής Συνόδου για την Διδασκαλία της Πίστης: ‘ένα ρόλο στον οποίο η σύνεση – παρατηρεί -  δεν δίνεται μόνο εξ αιτίας της ειδικότητας της ύλης, αλλά και για την αναγνώριση των περιορισμών αυτής της θεολογικής γνώσης. Ο  Müller – πέρασε τα χρόνια του στη Ρώμη  ακριβώς αναζητώντας  να κάνει αυτό. Ο Βενέδικτος 16ος  τελειώνει το χαιρετισμό του γράφοντας:  "Υπερασπίστηκες  τις ξεκάθαρες παραδόσεις  της πίστης, αλλά με το πνεύμα του Πάπα Φραγκίσκου  προσπάθησες  να καταλάβεις πως αυτές μπορούν να βιωθούν σήμερα".

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos