Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ  ΝΗΠΙΩΝ

Στις 28/12, η Καθολική Εκκλησία κάνει  μνεία των Αθώων  νηπίων που ο Ηρώδης σκότωσε  στη Βηθλεέμ. μόνο ο Ευαγγελιστής Ματθαίος διηγείται αυτό το περιστατικό. ο Ηρώδης όταν κατάλαβε ότι οι Μάγοι τον ξεγέλασαν. Έδωσε διαταγή να σκοτώσουν όλα τα νήπια κάτω των δύο ετών γύρω από τη Βηθλεέμ.  Έτσι πραγματοποιήθηκε η προφητεία του Ιερεμία: «Ακούστηκε στη Ραμά    θρήνος… για τα παιδιά της κλαίει η Ραχήλ γιατί δεν υπάρχουν πια».

Ο μικρός Ιησούς σώθηκε γιατί ειδοποιημένος από το Άγγελο, ο Ιωσήφ έφυγε για την Αίγυπτο όπου έμεινε μέχρι το θάνατο του Ηρώδη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να υπενθυμίσει και υπογραμμίσει την επικαιρότητα του ανθρώπινου πόνου ‘όπως το υπογράμμισε στην επιστολή Του προς τους Επισκόπους στις 28/12/2016.

Υπενθυμίζοντας «το θρήνο…» που και σήμερα μπορούμε να ακούσουμε, και που δεν πρέπει να αμελήσουμε. Θρήνος όλων των παιδιών του κόσμου. «η ελπίδα των παιδιών που είναι αναγκασμένα να δουλεύουν σαν σκλάβοι από μικρή ηλικία. Η ελπίδα που χάνεται με τους πολέμους. Που καταπατούνται και που  βασανίζονται από τους σημερινούς εκμεταλλευτές.  

Χρειάζεται να καταπολεμηθεί αυτό το σκάνδαλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και ο Πάπας αναφέρεται σε μία έκθεση της UNICEF,  όπου λέει ότι το 2030 θα υπάρχουν στο κόσμο 167  εκατομμύρια παιδιά σε απόλυτη φτώχεια και 69  εκατομμύρια παιδιά κάτω 5 ετών θα πεθάνουν  και πως 60 εκατομμύρια παιδιά δεν θα συχνάζουν το σχολείο

Ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στο ακανθώδες σκάνδαλο των «εκκλησιαστικών»  που κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά. Να ενωθούμε μαζί τους , αλλά συνάμα να «κλάψουμε για την αμαρτία αυτών των ανθρώπων». Και η Εκκλησία κλαίει για την αμαρτία αυτών των ανθρώπων και ζητά συγνώμη!

Μετάφραση: π. Αντώνιος Φόνσος

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos