Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Βοηθείστε μας να βοηθήσουμε

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι γιορτές αγάπης και δωρεάς προς όποιον υποφέρει. Αυτό το βεβαιώνει μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε μία ομάδα εθελοντών  της  Moas που ενεργοποιούνται στο Bangladesh

“Μην αφήσουμε να εκτυφλωθούμε από τα φώτα των Χριστουγεννιάτικων εορτών ξεχνώντας  το πραγματικό νόημα των εορτών: το μήνυμα αγάπης". Είναι το κάλεσμα που γίνεται τις ημέρες αυτές από την Moas - Migrant Offshore Aid Station – μία οργάνωση μη κυβερνητική  ειδικευμένη  σε αναζήτηση βοήθειας.

Η φωνή της Moas αφορά ιδιαίτερα  τα 655.000 άτομα  που από τον περασμένο Αύγουστο  εγκλωβίστηκαν στο Bangladesh πρόσφυγες από τη γειτονική Myanmar.

“Ο Πάπας Φραγκίσκος με το ταξίδι του στο  Bangladesh κατεύθυνε την προσοχή του κόσμου  προς εκείνους που υποφέρουν, τους φτωχούς και τους τελευταίους  που ζουν συγκεντρωμένοι σ’ αυτή τη Χώρα, ενώ η Δύση γενικά ει με αδιαφορία”.

Η αδιαφορία για το δράμα των  προσφύγων και μεταναστών εκ των οποίων  περίπου το  60%, είναι γυναίκες και παιδιά ,αλλά υπάρχουν και ηλικιωμένοι, διότι κανένας δεν θέλησε στη φυγή τους  να αφήσει πίσω ακόμη και με το κόστος να τους φορτωθούν στους ώμους τους  και να βαδίζουν πολλά χιλιόμετρα. “Βοηθείστε μας για να βοηθήσουμε” είναι η έκκληση με την οποία η  Moas θέλει να συγκεντρώσει  πηγές  για να μπορέσει να σταθεί καλύτερα κοντά στα 300 περίπου άτομα  που φροντίζει  κάθε μέσα στους χώρους φιλοξενίας στο Bangladesh.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos