Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δεν έχει τη θέση του σ' αυτή τη Γη 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε χθες την παραδοσιακή ευλογία «Urbi et orbi», την επομένη της χριστουγεννιάτικης ομιλίας του κατά την οποία κάλεσε τους 1,3 δισεκατομμύριο Καθολικούς του πλανήτη να είναι φιλόξενοι και να μην αδιαφορούν για το δράμα των μεταναστών, οι οποίοι συχνά «εκδιώκονται από τη γη τους» από ηγέτες έτοιμους να δουν να «χύνεται αίμα αθώων».  

Ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, εγγονός Ιταλών μεταναστών, έχει περιλάβει το θέμα των προσφύγων στις προτεραιότητες του ποντιφικάτου του που άρχισε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια.   «Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δεν έχει τη θέση του σε αυτή τη Γη», δήλωσε στην παραδοσιακή ομιλία του την παραμονή των Χριστουγέννων, η οποία προηγείται του χριστουγεννιάτικου μηνύματος «Urbi et orbi» («στην πόλη και στον κόσμο»), πέμπτου κατά σειρά, που θα απευθύνει σήμερα, σε έναν τόνο πιο πολιτικό. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos