Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το πλεόνασμα ψωμιού στους αναγκεμένους

Ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε 350 panettone-χριστουγεννιάτικα τσουρέκια -τα οποία και θα παραδώσει για τα Χριστούγεννα, στους κρατούμενους της φυλακής Rebibbia – και «την πρόταση που απευθύνεται στους δήμους της Ιταλίας, να ρυθμίσουν και να αυτοματοποιήσουν, όπως ορίζει ο νόμος, την διανομή του πλεονάσματος ψωμιού στα κυλικεία της Caritas και των ενοριών που υποδέχονται άτομα των πόλεών μας που πεινούν».

Αυτές είναι οι «συγκεκριμένες δωρεές» που παρουσιάστηκαν στον Πάπα από τους εθνικούς εκπροσώπους της ιταλικής ένωσης αρτοποιών – ζαχαροπλαστών κατά τη διάρκεια της γενικής ακρόασης της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017, αναφέρει η ιταλική έκδοση του LOsservatore Romano.

Ο Fabio Albanesi, ένας «καλλιτέχνης αρτοποιός», δημιούργησε επίσης «ένα γλυπτό από ανακυκλωμένα κομμάτια ψωμιού που αναπαριστούν το πρόσωπο του Πάπα καθώς και παραστάσεις ενός ατόμου σε μια αναπηρική καρέκλα και ενός σκάφους φορτωμένου με μετανάστες».

Ο πρόεδρος της εθνικής ένωσης αρτοποιών – ζαχαροπλαστών, Davide Trombini, παρουσίασε επίσης στον Πάπα Φραγκίσκο ένα «panpapato», το οποίο φτιάχτηκε σύμφωνα με τη συνταγή του 16ου αιώνα των μοναχών της μονής της Ferrara.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos