Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Συναγερμός της UNICEF για παιδιά θύματα υποσιτισμού και βίας

Η UNICEF δημοσιεύει τη νέα έκθεσή της με τίτλο: «Παιδική ηλικία υπό επίθεση». Τα δεδομένα απεικονίζουν μια κατάσταση φρικαλεοτήτων και στερήσεων όπου εκτίθενται τα μικρά παιδιά εξαιτίας της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Χρειάζονται πόροι για να τους προσφέρουμε βοήθεια, γεύμα και υποστήριξη παιδείας.

Πόλη του Βατικανού

Μια τραγωδία που πλήττει πάνω από τα μισά παιδιά είναι αυτή που αντιμετωπίζεται στο Νότιο Σουδάν όπου εδώ και 5 χρόνια διεξάγεται μια αιματηρή σύγκρουση. Τα μικρά παιδιά είναι θύματα υποσιτισμού, ασθενειών, εξαναγκαστικής στράτευσης, βίας και αδυναμία σπουδών.

Ο συναγερμός στην αναφορά της UNICEF

Η UNICEF ξεκινά μια επείγουσα ειδοποίηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στην νέα έκθεσή της «Η παιδική ηλικία υπό επίθεση» παρέχει δραματικά δεδομένα: πάνω από 2.300 παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Πάνω από 19.000 είναι αυτά που στρατολογήθηκαν από ένοπλες δυνάμεις και ομάδες. Σχεδόν 3 εκατομμύρια μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια και πάνω από 1 εκατομμύριο υποφέρει από οξύ υποσιτισμό. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη, δηλώνει ο Andrea Iacomini, εκπρόσωπος της UNICEF Ιταλίας και υπογραμμίζει ότι στη χώρα 2,4 εκατομμύρια ανήλικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, 2 εκατομμύρια μικρά παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Σχεδόν 900.000 ανήλικοι υποφέρουν από ψυχολογικό στρες. Και δεν είναι μόνο αυτό: υπάρχουν επίσης εκατοντάδες βιασμοί και σεξουαλική βία κατά των ανηλίκων.

«Σύμφωνα με την έκθεση, χρόνια ανασφάλειας και βιαιοτήτων είχαν καταστροφικές συνέπειες στα παιδιά, θέτοντας σε κίνδυνο μια ολόκληρη γενεά»

«Κανένα μικρό παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοιου είδους φρικαλεοτήτων και στερήσεων», δήλωσε η Leila Pakkala, περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF για την Ανατολική και Νότια Αφρική. «Τα μικρά παιδιά στο Νότιο Σουδάν τα αντιμετωπίζουν καθημερινά όλα αυτά και χρειάζονται επειγόντως την ειρήνη και ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον». Η παροχή βοήθειας σε όλους όσους έχουν ανάγκη συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση για την UNICEF, μαζί με άλλες Μ.Κ.Ο. μέσα από πολυάριθμες δυσκολίες που καθιστούν αυτή τη χώρα την περισσότερο επικίνδυνη στον κόσμο για τους εργαζόμενους των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Ειδικότερα, η UNICEF διασφαλίζει βοήθεια διάσωσης, από την αρχή της κρίσης το Δεκέμβριο του 2013, για τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω θεραπειών για πάνω από 600.000 μικρά παιδιά που πάσχουν από σοβαρό υποσιτισμό, εμβόλια κατά της ιλαράς για πάνω από 3,3 εκατομμύρια μικρά παιδιά, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για πάνω από 3,6 εκατομμύρια ανηλίκους και υποστηρίζοντας την πρόσβαση σε ασφαλές δίκτυο ύδρευσης για 1,8 εκατομμύρια άτομα.

Για να μπορέσει να συνεχίσει τις δεσμεύσεις της και το 2018 η UNICEF απευθύνει έκκληση για ένα ποσό 183 εκατομμυρίων δολαρίων. Επί του παρόντος λείπει το 77% των απαιτούμενων κεφαλαίων.

Μετάφραση:ρφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos