Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Ο Πάπας υπενθυμίζει τη σχέση μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πυρηνικού αφοπλισμού
Pin It

Ο Πάπας υπενθυμίζει τη σχέση μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πυρηνικού αφοπλισμού

Υπάρχει μια «ισχυρή σχέση μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πυρηνικού αφοπλισμού»: Νέα έκκληση από τον Πάπα κατά το Angelus, όταν υπενθύμισε τη σημερινή απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης κατά τη Διεθνή Εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, που συμπίπτει με την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το να δεσμευτούμε για την προστασία της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των πιο αδυνάτων και των πλέον μειονεκτουσών, σημαίνει επίσης ότι πρέπει να εργαστούμε με αποφασιστικότητα για την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς πυρηνικά όπλα. Ο Θεός μάς δίνει την ικανότητα να συνεργαστούμε για να οικοδομήσουμε το κοινό μας σπίτι: έχουμε την ελευθερία, τη νοημοσύνη και την ικανότητα να κατευθύνουμε την τεχνολογία, να περιορίσουμε την εξουσία μας, για την υπηρεσία της ειρήνης και της πραγματικής προόδου.

Στις 10 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου πράγματι, απονέμονται τα Βραβεία Νόμπελ. Αυτό για την Ειρήνη στο Όσλο, για την Ιατρική, τη Φυσική, τη Χημεία, τη Λογοτεχνία και την Οικονομία στη Στοκχόλμη.

Το βραβείο για την Ειρήνη εκ μέρους της Ican – Campagna Internazionale pe abolire learmi nucleari (Διεθνής εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων) – έλαβε η διευθύντρια της οργάνωσης, η 35χρονη Σουηδή Beatrice Fihn και η επιζούσα του ατομικού βομβαρδισμού της Χιροσίμα, Setsuko Thurlow, που σήμερα είναι 85 χρονών. Η Ican είναι ένας συνασπισμός 468 μη κυβερνητικών οργανώσεων που προέρχονται από 101 διαφορετικές χώρες και έχει την έδρα του στη Γενεύη.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos