Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Άγγιξε την καρδιά των μουσουλμάνων, 

Στο Μπαγκλαντές, στη Ντάκα, ο Πάπας Φραγκίσκος «άγγιξε την καρδιά των μουσουλμάνων» αφού «είναι άνθρωπος ειρήνης που μιλά για την ειρήνη», εξηγεί η αδελφή Mabel Rozario, του Τάγματος των Αδελφών Marie Enfant, δασκάλα και εκπαιδευτικός και στο Γυμνάσιο Χριστός Λυτρωτής του Rajshahi, όπου οι μουσουλμάνοι σπουδαστές αποτελούν την πλειοψηφία. Απαντούσε στις ερωτήσεις του Radio Vaticana (Alessandro Di Bussolo) στα ιταλικά, στην εκκλησία του Αγίου Ροδαρίου.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη, είπε εμπιστευτικά,  νομίζω ότι κάτι κάνουμε για το καλό της χώρας μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που ο Άγιος Πατέρας ήρθε. Είμαστε μια χώρα όπου οι χριστιανοί, οι Καθολικοί, αποτελούν μια μειονότητα. Και συνεργαζόμαστε με τους μουσουλμάνους, τους ινδουιστές, τους βουδιστές, όλους. Συνεργάζομαι επίσης με την επιτροπή για το διαθρησκειακό διάλογο, με χριστιανούς, μουσουλμάνους, βουδιστές».

Αναφέρθηκε στο φόβο του προσηλυτισμού και στην παρεμπόδιση της συγχώρεσης: «Στο σχολείο, έχουμε αρκετές φορές δυσκολίες επειδή οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι όταν θέλουμε να  κάνουμε το καλό, ίσως είναι για να τους μεταστρέψουμε. Οι αξίες του Χριστού είναι η αγάπη και η συγχώρεση και γι αυτούς, η λέξη συγχωρώ είναι δύσκολη».

Το ταξίδι του Πάπα είχε ως θέμα την αρμονία και την ειρήνη: «Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν την ειρήνη, την αρμονία, όταν κάνουμε συναντήσεις, μιλάμε μαζί για το τι θα κάνουμε, πώς θα το κάνουμε. Είναι λοιπόν, πολύ ευχαριστημένοι που ένας άνθρωπος της ειρήνης, της αρμονίας ήρθε να μιλήσει και να δώσει ένα μήνυμα. Είναι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, επειδή χθες, πέρασε περισσότερο χρόνο με τους Rohingyas παρά στη συνάντηση για το διαθρησκειακό διάλογο. Συγκίνησε πολύ τους μουσουλμάνους, μιλούσαν γι αυτό επιστρέφοντας σπίτια τους, άγγιξε τις καρδιές τους. Είναι ένας άνθρωπος της ειρήνης, της αρμονίας».

Υπενθυμίζει τα διαρκή αποτελέσματα ενός τέτοιου ταξιδιού: «Πιστεύω ότι όταν θα επιστρέψουμε στο σχολείο και για την εκπαίδευση των νέων, την ποίμανση των νέων, θα μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο με τη διδασκαλία του, πρώτα εκεί και στη συνέχεια με τις άλλες θρησκείες. Προέρχονται από το σχολείο μας, το γυμνάσιο, το πανεπιστήμιο. Παραμένουμε ενωμένοι στην προσευχή, με ανοιχτή την καρδιά επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι, δεν βλέπουμε ποιος είναι Μουσουλμάνος, ποιος είναι Ινδουιστής, ποιος είναι Βουδιστής, αλλά ότι είμαστε γιοι και κόρες του Θεού. Καλωσορίζουμε επίσης και τις άλλες θρησκείες και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Και αυτούς που προέρχονται από άλλες χώρες, οι μειονότητες».

«Είμαστε σαν το αλάτι και το φως του κόσμου. Αρκεί λίγο αλάτι για να πετύχουμε μαζί. Οι πατέρες οικοδόμησαν σπίτια, άνοιξαν σχολεία και εμείς εκπαιδεύουμε, υπάρχουν πολλοί Καθολικοί εκπαιδευτές, βοηθάμε παντού για μια καλή ζωή, θρησκευτική, ως χριστιανοί, για να ζουν με αξιοπρέπεια», κατέληξε η αδελφή Mabel.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos