Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ

Σήμερα ολοκληρώνεται αυτό το άγιο προσκύνημα αγάπης και ειρήνης. Αλλά στην πραγματικότητα δεν τελειώνει εδώ. Εσείς, αγαπητέ Άγιε Πατέρα, εμπιστευθήκατε στους νέους ένα καθήκον: την αγάπη και την ειρήνη. Αυτές οι τρεις ημέρες στην Μυανμάρ υπήρξαν πολύ έντονες. Αλλά η παρουσία των νέων, Άγιε Πατέρα, σας δίνει δύναμη σε όλα τα μέρη του κόσμου. Νιώθετε συναρπαστικά με τους νέους του κόσμου. Η συντροφιά των νέων διπλασιάζει τη χαρά Σας. Έχετε εμπιστοσύνη στους νέους. Και ο Don Bosco είχε εμπιστοσύνη στους νέους. Άγιε πατέρα, πιστεύουμε ότι σήμερα οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η Εκκλησία μπορούν να αντιμετωπιστούν με εμπιστοσύνη από τη νεολαία.

Σήμερα η ποικιλόχρωμη κοινότητα των νέων αποτελεί μεγάλη ελπίδα όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και γι αυτή τη χώρα. Ενεργήστε με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνετε μια ειρηνευτική ταξιαρχία, ένας στρατός ειρήνης! Αυτή η Θεία Λειτουργία είναι το αποκορύφωμα ενός σπουδαίου ταξιδιού του Αγίου Πατέρα μας. Το καθήκον της Εκκλησίας είναι να γεννά την ελπίδα. Εσείς Άγιε Πατέρα είστε ο απόστολος της ελπίδας. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η Μυανμάρ είχε τη χάρη να πλημμυρίσει από χριστιανική ελπίδα. Η παρουσία σας ήταν μια θεραπευτική πινελιά γι αυτό το Έθνος.

Με την ολοκλήρωση της αποστολικής επίσκεψή σας, στο όνομα ολόκληρης της Εκκλησίας της Μυανμάρ, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Κύριο γι αυτό το θαύμα της παρουσίας Σας, Άγιε Πατέρα, ανάμεσά μας. Άγιε Πατέρα, όταν εκλεχτήκατε, λέγεται ότι οι Καρδινάλιοι πήγαν να αναζητήσουν τον νέο Πάπα «σχεδόν στον τέλος του κόσμου». Όταν γίνατε Πάπας, επιλέξατε να ευλογήσετε τις πιο απομακρυσμένες καθολικές κοινότητες. Είμαστε βαθιά συγκινημένοι για την πατρική αγάπη σας γι αυτήν την Εκκλησία.

Αυτή είναι μια ευλογημένη στιγμή για εμάς. Σας διαβεβαιώνουμε για τις προσευχές μας στην έναρξη ακόμη τριών ημερών έντονης εργασίας. Μπορεί η ιστορία αυτού του έθνους να είναι ευλογημένη από σήμερα και στο εξής, αφού Εσείς ευλογήσατε αυτή τη γη, με την επίσκεψή σας.

Άγιε Πατέρα, ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ!

Μετάφραση: ρφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos