Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Σας ζητώ να με συνοδέψετε με την προσευχή σας»

«Σας ζητώ να με συνοδέψετε με την προσευχή σας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο πλήθος των περίπου 30.000 ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το Angelus το μεσημέρι, αυτή την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

«Σήμερα το απόγευμα, θα ξεκινήσω για το αποστολικό μου ταξίδι στην Μυανμάρ και στο Μπαγκλαντές», υπενθύμισε ο Πάπας  μετά το Angelus. Ο Πάπας αναχωρεί από το αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο στις 21:40 η ώρα. Θα πρέπει να φτάσει στη Γιανγκόν, την πρωτεύουσα της Μυανμάρ (Βιρμανία) αύριο το πρωί, 27 Νοεμβρίου στις 8:00 ώρα Ρώμης (13:30 τοπική ώρα). Το ταξίδι ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου. Η επιστροφή στη Ρώμη έχει προγραμματιστεί γύρω στις 23:00 η ώρα.

«Σας ζητώ να με συνοδεύσετε με την προσευχή σας, συνέστησε ο Πάπας, ώστε η παρουσία  μου να αποτελέσει γι αυτούς τους λαούς μια ένδειξη εγγύτητας και ελπίδας».

Ο Πάπας έχει ήδη απευθύνει δύο βιντεοσκοπημένα μηνύματα στη Μυανμάρ και στο Μπαγκλαντές για να προετοιμάσει την άφιξή του.

Κάλεσε επίσης το Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του και όλους τους Καθολικούς να προσευχηθούν για τις χριστιανικές κοινότητες της Ασίας όλο το μήνα Νοέμβριο: στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Πάπας ζητά να προσευχηθούμε για την Ασία.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο όσο αφορά στην Ασία, λέει ο Πάπας σε αυτό το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, είναι η ποικιλία των ανθρώπων, κληρονόμων αρχαίων πολιτισμών, θρησκειών και παραδόσεων. Σε αυτή την ήπειρο όπου η Εκκλησία αποτελεί μια μειοψηφία, η πρόκληση είναι συναρπαστική. Πρέπει να προωθήσουμε το διάλογο μεταξύ των θρησκειών και των πολιτισμών. Ο διάλογος διαδραματίζει έναν ζωτικό ρόλο στην αποστολή της Εκκλησίας στη Ασία».

Καταλήγει: «Ας προσευχηθούμε για τους χριστιανούς της Ασίας, ώστε να προωθήσουν το διάλογο, την ειρήνη και την αμοιβαία κατανόηση, ειδικά με εκείνους που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες».

Και στο Angelus ο Πάπας επανέλαβε: «Και, σας παρακαλώ, μη ξεχνάτε να προσεύχεστε για εμένα. Καλό μεσημέρι και στο επανιδείν!»

Μετάφραση: ρφ

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos