Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης στο Τζαμί  του Σινά

Μην υποκύψετε στο φόβο, ο διάλογος νικά την τρομοκρατία

Ένα νέο βήμα προς την  άβυσσο, αλλά οι άνθρωποι της καλής θέλησης  να συνεχίσουν να εργάζονται για τον διάλογο, την ειρήνη και την ελευθερία: είναι η ‘εκκληση του έκανε ο Καρδινάλιος Jean-Louis Tauran, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον διαθρησκειακό Διάλογο,  την επομένη της επίθεσης  στο Τζαμί  της Rawda στο Σινά. Αυτές είναι οι σκέψεις του:

Πριν απ’ όλα θέλω να εκράσω  στο όνομα του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Διαθρησκειακό Διάλογο ,όλη τη συμπαράστασή μας  στις οικογένειες που κλαίνε  τους νεκρούς τους και τους τραυματισμένους. Σίγουρα δεν υπάρχει μια δικαιολογία  που μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια σφαγή. Κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στην άβυσσο. Ποτέ δε θα κουραστούμε  να επαναλαμβάνουμε  ότι η τρομοκρατία  είναι μια διεστραμμένη  και σκληρή  επιλογή, τόσο αποτρόπαια όσο τα θύματα  είναι πρόσωπα  που προσεύχονται  σε ένα χώρο λατρείας. Οι ιδεολόγοι αυτής της σφαγής   παραβιάζουν όχι μόνο  το δικαίωνα στη ζωή αλλά και βλάπτουν και δηλητηριάζουν τον Διαθρησκειακό Διάλογο.

Πρόσφατα ο Πάπας  και ο Μεγάλος    Μουφτής του Al-Azhar συναντήθηκαν, ς θυμηθούμε τα μηνύματά τους. Είναι ανάγκη όσοι πιστεύουν και όλοι οι άνδρες και γυναίκες που δημιουργούν μία και μοναδική κοινότητα  μα μην  υποκύψουν στην. Οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι  γνωρίζουν πως μόνο η προσευχή, ο διάλογος  και η διαπαιδαγώγηση μπορούν να αλλάξουν την καρδιά, για ένα μέλλον βασισμένο  στον αμοιβαίο σεβασμό , την ελευθερία  και την αλληλεγγύη.

Ερ. Είναι ένα σκληρό κτύπημα στον διαθρησκειακό διάλογο….

Απ. Τορπιλίζει την αξιοπιστία  και δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό  , αλλά δεν υπάρχει άλλη οδός : ή ο πόλεμος ήη ο  διάλογος και η  διαπαιδαγώγηση.

Ερ. Ποιος είναι το μήνυμα ελπίδας  που σ’ αυτές τις τραγικές ώρες  μπορείτε να φέρετε στον Αιγυπτιακό λαό και στους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους;.

Απ.  Δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς οι μεν χωρίς του δε  και ποτέ οι μεν εναντίον των δε.. Όσο περισσότερο  φαίνεται να θριαμβεύει η βία,  τόσο πρέπει να είναι το καλό που πρέπει να νικά.  Υπάρχουν στον κόσμο  τόσοι άνθρωποι  καλής θέλησης  που εργάζονται γι’ αυτό το σκοπό, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos