Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι τρεις μορφές διωγμών

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήγησε κατά την ομιλία της πρωινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Sanctae Marthae, η οποία τελέστηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017, τους τρεις κύριους τύπους δίωξης, δηλαδή τους θρησκευτικούς διωγμούς, τους πολιτικο-θρησκευτικούς διωγμούς και τους πολιτιστικούς διωγμούς.

Σκεπτόμενος το μαρτύριο του Eleazaro (Μακκαβαίοι 6,18-31) ο Πάπας χαρακτήρισε τη δίωξη που υπέστη ο Eleazaro ως πολιτιστική δίωξη. Η πολιτιστική δίωξη προκαλείται από ένα νέο πολιτισμό που δε σέβεται τις παραδόσεις, τη θρησκεία και την ιστορία του λαού. Ο μοντερνισμός γίνεται μια αληθινή ιδεολογική αποικιοκρατία, προειδοποίησε ο Ποντίφικας. Όμως δεν ακολουθούν όλοι τη νέα κουλτούρα, ορισμένοι αντιστέκονται στην αποικιοκρατία που δεν ανέχεται διαφορές και τελικά διώκει τους πιστούς, καταδεικνύει ο Πάπας Φραγκίσκος και υπενθυμίζει τις γενοκτονίες του περασμένου αιώνα. Ο Πάπας υπογραμμίζει ότι πρέπει να διακρίνουμε τις καινοτομίες που προέρχονται από το Άγιο Πνεύμα και από τον Θεό και που κοιτάζουν προς το μέλλον. Η ιδεολογική αποικιοκρατία αντιθέτως, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο παρόν και αποτελεί αμαρτία εναντίον του Θεού που είναι ο δημιουργός.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγεί ότι η μαρτυρία αποτελεί ένα φάρμακο εναντίον αυτής της αμαρτίας και ελπίζει ότι το παράδειγμα του Eleazar, η μαρτυρία του, μπορεί να μας βοηθήσει σε στιγμές σύγχυσης μπροστά στην ιδεολογική αποικιοκρατία.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos