Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών

Με το τέλος του Έτους της Ευσπλαχνίας, ο Πάπας Φραγκίσκος μας έστειλε μια αποστολική επιστολή, «Misericorida et misera» με την οποία καθιέρωσε μια Παγκόσμια Ημέρα για τους Φτωχούς.

«Υπό το φως του «Ιωβηλαίου για τους κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους», ενώ σε όλους τους καθεδρικούς ναούς και τα ιερά του κόσμου οι Πύλες της Ευσπλαχνίας έκλειναν, είχα τη διαίσθηση ότι, ως τελευταίο συγκεκριμένο σημάδι αυτού του ιερού έκτακτου έτους, θα έπρεπε να γιορτάζεται σε όλη την Εκκλησία, την 33η Κυριακή του Λειτουργικού Έτους, η Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών […]. Θα είναι μια ημέρα που θα βοηθήσει τις κοινότητες και κάθε βαπτισμένο να αναλογιστεί τον τρόπο με τον οποίο η φτώχεια βρίσκεται στην καρδιά του Ευαγγελίου και το γεγονός ότι όσο ο Λάζαρος βρίσκεται στην πόρτα του σπιτιού μας (βλ. Λκ 16, 19-21), δεν θα μπορέσει να υπάρξει δικαιοσύνη αλλά ούτε και κοινωνική ειρήνη. Αυτή η Ημέρα θα αποτελέσει επίσης μια αυθεντική μορφή νέου ευαγγελισμού (βλ. Ματ. 11,5) με την οποία θα ανανεωθεί το πρόσωπο της Εκκλησία στη συνεχή δράση της για ποιμαντική μεταστροφή ώστε να αποτελέσει μάρτυρας της ευσπλαχνίας». Για τον Πάπα Φραγκίσκο, πρόκειται για μια έκκληση που επείγει, το να καταστήσουμε την ευσπλαχνία μια συγκεκριμένη κουλτούρα που μας επιτρέπει να «μην αποστρέφουμε το βλέμμα μας μακριά από τις νέες μορφές φτώχεια και περιθωριοποίησης, που εμποδίζουν τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια».

Ας αφεθούμε στο κάλεσμα αυτού του ευαγγελικού αιτήματος και ας ζητήσουμε από τον Θεό τη χάρη να τον συναντούμε και να τον υπηρετούμε στο πρόσωπο των φτωχών.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos