Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας ευλογεί ιεραπόστολο 97 ετών

«Η μοναδική μου δύναμη είναι ο Κύριος». Αυτά είναι τα λόγια της αδ. Giannantonia Comencini, 97 ετών, η οποία εργάστηκε για εβδομήντα χρόνια ως ιεραπόστολος στην Ερυθραία. Η μοναχή συναντήθηκε χθες το πρωί, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Santa Marta. Όπως ανέφερε η εφημερίδα «L’Osservatore Romano» στη σημερινή έκδοσή της, 25 Οκτωβρίου, η μοναχή ζήτησε και έλαβε την ευλογία του Αγίου Πατέρα.

Η ζωντανή, ηλικιωμένη μοναχή του τάγματος των Comboni, η οποία έχει ήδη κλείσει την πτήση για να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας, την Ασμάρα, όπου θα συνεχίσει το αποστολικό έργο της με τους αρρώστους, τους ηλικιωμένους και τους νέους, κατάγεται από το Costermano sul Garda, της Βερόνα.

«Του φίλησα το χέρι και του είπα: “Ευλογήστε με και ζητήστε από τον Κύριο να τον αγαπώ αθεράπευτα”, διηγήθηκε η μοναχή στην εφημερίδα του Βατικανού. Στην Ερυθραία, η αδ. Giannantonia είναι δασκάλα, κατηχήτρια και «ο άνθρωπος για όλα» στον καθεδρικό ναό της Ασμάρα.

Σηκώνεται κάθε πρωί στις 4:30 για να προετοιμάσει την εκκλησία και να μεταφέρει τη θεία κοινωνία στους ασθενείς. Την Κυριακή πάλι, παίρνει το λεωφορείο για να μεταβεί στο γηροκομείο όπου φροντίζει ασθενείς που ανήκουν σε διάφορα χριστιανικά δόγματα και θρησκείες. «Είμαι για όλους», δηλώνει η αδ. Giannantonia. (pdm)

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos