Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Επισκέπτεται την Εκκλησία της Ρώμης

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Β΄ θα γίνει δεκτός σήμερα 23 Οκτωβρίου 29017  από τον Πάπα Φραγκίσκο.. Το ανάγγειλε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, το Ποντιφικό Συμβούλιο  για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών , μέσω ενός δελτίου τύπου  του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας.

Ο Πατριάρχης ο οποίος ευρίσκεται ήδη από χθες στη Ρώμη, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, συνοδεύεται  από τον Αρχιεπίσκοπο  κ. Αρίσταρχο, Διευθυντή της Πατριαρχικής Γραμματείας, από  τον Αρχιδιάκονο κ. Μάρκο  και τους Rami Moghrabie da Nader Elias Moghrabi.

Πρόκειται για την Τρίτη συνάντηση μεταξύ του Ποντίφικα  και του κκ Θεοφίλου Β. Είχαν συναντηθεί μια πρώτη φορά  στο Μάιο του 2014μ την ευκαιρία του προσκυνήματος  του Πάπα Φραγκίσκου στους Αγίους  Τόπους, μια δεύτερη φορά με την ευκαιρία  της πρωτοβουλίας για  την «Επίκληση για την ειρήνη « μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων   στις 8 Ιουνίου του ιδίου έτους  στους κήπους του Βατικανού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Βατικανού ο Πατριάρχης κκ Θεόφιλος Β  θα συναντήσει  στο Βατικανό  και τον Καρδινάλιο Γραμματέα της Αγίας Έδρας Pietro Parolin και τον Γραμματέα για τις σχέσεις με τα κράτη  τον Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher.

Προβλέπεται επίσης  μία συνάντηση με τον καρδινάλιο  Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών  και με τον Καρδινάλιο Jean-Louis Tauran,  Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον  διάλογο μεταξύ των θρησκειών.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos