Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Είμαι καλά, αισθάνθηκα την Παναγία δίπλα μου»


Προχθές το βράδυ, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 απελευθερώθηκε ο δον MaurizioPallù, ο ιταλός ιερέας της Εκκλησιαστικής επαρχίας  της Ρώμης, 63 ετών, ο οποίος απεχθή την περασμένη Πέμπτη στη Νιγηρία όπου είναι ιεραπόστολος ως κατηχητής των Νεοκατηχουμένων. Σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι τα γενέθλιά του. Η Εκκλησία της Ρώμης χαίρεται για την απελευθέρωσή του και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Κύριο. Πολλές προσευχές αυτές τις ημέρες για τον ιεραπόστολο, ξεκινώντας από τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο δον Maurizio είναι καλά όπως διηγείται στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην Debora Donnini:

Απ. – Στις τρεις μας πήραν ως ομήρους, έναν νιγηριανό αδελφό, μια νιγηριανή φοιτήτρια και εμένα. Μας απελευθέρωσαν γύρω στις 10:00 η ώρα το βράδυ.

Ερ. – Πώς είστε;

Απ. – Καλά, πολύ χαρούμενος! Ο αναστημένος Κύριος με συνόδευε, υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα αλλά πρέπει να πω ότι αισθάνθηκα πολύ τη βοήθεια των αγίων, της Παρθένου Μαρίας, της Carmen Hernandez(εμπνεύστριας της Πορείας Νεοκατηχουμένων - ndr) … Έχουμε εμπιστευθεί την ιεραποστολή μας στη Νιγηρία στην Παρθένο Μαρία, στην Ιερά Καρδία του Ιησού, στην Αμίαντο Καρδία της Μαρίας, στην αγία Daniele Comboni και στον άγιο Ιωάννη Παύλο Β΄ … επομένως αποτελεί μια πολύ δυνατή ομάδα! Στην πραγματικότητα είναι η δεύτερη φορά που με απαγάγουν μέσα σε ένα χρόνο, δεν είναι η πρώτη. Αυτή ήταν πιο δύσκολη από την πρώτη φορά, αλλά έχω δει τα θαύματα που ο Κύριος έχει κάνει, πραγματικά σπουδαία θαύματα που ο Κύριος έχει κάνει για να μας κρατά ζωντανούς. Αυτό σημαίνει ότι ο Κύριος έχει ένα μεγάλο σχέδιο γι αυτή τη χώρα επειδή ο διάβολος επιτίθεται με μεγάλη δύναμη για να καταστρέψει το έργο του Θεού σε αυτό το έθνος. Μέσα σε ένα χρόνο έχω απαχθεί δύο φορές, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ο Θεός θα καταστρέψει το έργο του διαβόλου. Ένα άλλο σημαντικό που πρέπει να υπογραμμίσω είναι αυτό: και οι δύο απαγωγές συνέβησαν κατά την εορτή της Παναγίας της Φατίμα, στις 13 Οκτωβρίου. Πέρυσι είχαμε απαχθεί στις 13 Οκτωβρίου και μέσω ενός θαύματος της Παναγίας μας απελευθέρωσαν μετά από μιάμιση ώρα. Φέτος μας απήγαγαν στις 12 Οκτωβρίου την παραμονή της εορτής του θαύματος του ήλιου στη Φατίμα. Για την ακρίβεια πήγαινα στην πόλη Μπενίν όπου οι επίσκοποι της Νιγηρίας γιόρταζαν τη εκ νέου αφιέρωση της Νιγηρίας στην Παρθένο Μαρία και ήθελα να παρευρεθώ εκεί, στις 13 Οκτωβρίου, γι αυτή τη σπουδαία Ευχαριστία αλλά αντ’ αυτού την 13η Οκτωβρίου την πέρασα στο δάσος και έλαβα ένα σημάδι για την μητρική προσοχή της Μαρίας και στη συνέχεια την Κυριακή, έλαβα την επιβεβαίωση ότι η Παναγία και όλοι οι άγιοι μάς έβγαλαν από αυτή την κατάσταση. Δεν παραιτούμαστε!

Ερ.- Τώρα θα επιστρέψετε στην Abuja;

Απ. – Ναι, επιστρέφουμε στην Abuja.

Ερ. – Και στη συνέχεια θα επιστέψετε στη Ρώμη;

Απ. – Μου είπαν να επιστρέψω στην Ιταλία. Εγώ θα επιθυμούσα να παραμείνω εδώ επειδή τον διάβολο τον νικάω μένοντας εδώ, ο διάβολος είναι άνανδρος, θέλει να μας φοβίσει αλλά  έχει επιλέξει λάθος δρόμο επειδή είμαστε φτωχοί άνθρωποι που φοβόμαστε, αλλά υποστηριζόμαστε από τη χάρη του Θεού. Και εκείνος κρατά σκλάβους με ψέματα εκατομμύρια ανθρώπους, με ανανδρία και διαφθορά και όταν θα μου επιτρέψουν να γυρίσω εδώ, θα επιστρέψω ευχαριστημένος για να προσφέρω το φτωχό εαυτό μου για τον ευαγγελισμό της Νιγηρίας.

Ερ. – Απηχθήκατε στις 12 Οκτωβρίου, πώς περάσατε αυτές τις ημέρες;

Απ. – Στις 12 Οκτωβρίου απηχθήκαμε από το δρόμο, βγήκαν πυροβολώντας και στη συνέχεια μας μετέφεραν στο δάσος. Ήμασταν τρεις, ήταν μια ομάδα απαγωγέων, περπατήσαμε αρκετά προς ένα μοναχικό μέρος και στη συνέχεια παραμείναμε εκεί, δεν υπήρχε πολύ φαγητό, μας έδωσαν ό,τι είχαν, προχωρήσαμε, ήπιαμε από το νερό του ποταμού, ένα νερό χρώματος καφέ… παρόλα αυτά είμαστε ζωντανοί.

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos