Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“Η σωτηρία δεν είναι δικαίωμα αλλά δώρο”

«Ο Θεός δεν αποκλείει κανένα και επιθυμεί  ο καθένας να φθάνει  στην πληρότητα”, έτσι  ερμήνευσε ο Πάπας Φραγκίσκος  χθες πριν από την Κυριακάτικη προσευχή προς την Παναγία στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου χθες 24 Σεπτεμβρίου 2017 την παραβολή των εργατών που στάλθηκαν να εργαστούν στον αμπελώνα.  (Ματθ.20,1-16).

“Μ αυτή την παραβολή, ο Ιησούς θέλει να ανοίξει  τις καρδιές μας στη λογική της αγάπης του Θεού Πατέρα,  που είναι που είναι μια  γενναιόδωρη δωρεά ”,  διευκρίνισε ο Ποντίφικας .

«Ο Ιησούς θέλει να μας κάνει να θαυμάσουμε το ενδιαφέρον  αυτού του οικοδεσπότη που είναι γεμάτο από αγάπη , που καλεί, προσκαλεί να μπούμε σε πορεία, διότι επιθυμεί τη ζωή για όλους μας, μια πλήρη ζωή, δυναμική και λυτρωμένη από το κενό της αδράνειας, ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην κατήχησή του ο Ρωμαίος Ποντίφικας  υπογράμμισε επίσης  τη λογική «της ευσπλαχνίας» . «Εκείνος χρησιμοποιεί την ευσπλαχνίας – μη το ξεχνάτε αυτό: Εκείνος χρησιμοποιεί ευσπλαχνίας – συγχωρεί με γενναιοδωρία , είναι γεμάτος  από γενναιοδωρία και αγάπη  που  χορηγεί στον καθένα μας. Αυτή είναι η πραγματική αγάπη του Θεού μας , του Θεού μας που είναι Πατέρας μας», συνέχισε ο Πάπας.

Τέλος απευθυνόμενος στην Παναγία Θεοτόκο ζήτησε από την Μητέρα των ανθρώπων  λέγοντας: «Βοήθησέ μας  να δεχθούμε  στη ζωή μας τη λογική της αγάπης και ελευθέρωσέ μας  από τις προκαταλήψεις , ότι από το Θεό μπορούμε να απαιτούμε  την  αμοιβή,  αλλά και τις αρνητικές μας κρίσεις για τους άλλους . Πράγματι η σωτηρία που προσφέρει ο  Θεός είναι μια σωτηρία  που δεν την δικαιούμαστε αλλά μας προσφέρει δωρεάν».

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos